İstanbul Baro Yöneticisi Av. Epözdemir gözaltında
İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Fırat Epözdemir, henüz bilinmeyen bir gerekçeyle gözaltına alındı. Birkaç saat önce Cumhurbaşkanı Erdoğan 'savunmayı güçlendireceğiz' demişti.
İLGİLİ HABERLER
İstanbul Barosu, yöneticileri hakkında açılan soruşturmanın iptali için dava açtı
İstanbul Barosu yönetim kurulu üyelerine soruşturma | Sağkan: 147 yıllık mücadele susturulamaz!
İstanbul Barosu, 23 Şubat'ta olağanüstü kurultay kararı aldı
İstanbul Barosu: Yargı eliyle demokratik siyasete müdahale kabul edilemez
İstanbul Barosu'na ‘Nazım Daştan ve Cihan Bilgin’ soruşturması
İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Fırat Epözdemir, henüz bilinmeyen bir gerekçeyle gözaltına alındı, Epözdemir'in bürosunda arama sürüyor. Baro avukatları ve İstanbul Barosu bilgi almak amacıyla Epözdemir'in bulunduğu Vatan Emniyet'e doğru yola çıktı.
'WHATSAPP GRUBU' SUÇLAMASI
AA'da yer alan habere göre İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Fırat Epözdemir, PKK soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Av. Epözdemir'in Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyesi olması iddiası ve bir WhatsApp grubunda yer alması gözaltıya neden olarak gösterildi.
Gözaltına ilişkin İstanbul Barosunca yapılan açıklamada ise "Yönetim Kurulu üyemiz Av. Fırat Epözdemir, 4 gün önce gittiği Strasbourg'da katıldığı Avrupa Konseyi Savunmanlar toplantısı dönüşünde bugün İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınmıştır. İfadeye çağrılmak yerine gözaltı işlemi uygulanması açıkça hukuka aykırı olup süreç baromuzca takip edilmektedir" denildi.
MA'nın haberine göre Epözdemir'in ev ve avukatlık ofisinde polis tarafından yapılan aramanın da sona erdiği öğrenildi. Polis, Epözdemir'in ofisinden Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) bilgilerini, bilgisayarını ve bir kısım evraklarını aldığı öğrenildi. Epözdemir'in evinden ise bir şey alınmadığı kaydedildi.
İSTANBUL BAROSUNA SORUŞTURMA AÇILMIŞTI
İstanbul Barosu hakkında Kuzey ve Doğu Suriye’de öldürülen gazeteciler Nazım Daştan ve Cihan Bilgin’ne ilişkin yaptığı "Uluslararası insancıl hukuk uygulansın" başlıklı paylaşımı nedeniyle “terör örgütü propagandası” ve “Halkı yanıltıcı bilgi yaymak” suçlarından soruşturma başlatılmış ve Yönetim Kurulu'nun feshi talep edilmişti.
Soruşturmanın ardından hazırlanan davanamede Baro'nun insancıl hukukun uygulanması talepli açıklaması 'Baro'nun amaçlarının dışında' ve 'illegal' sayılmıştı. Davanamede İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu ile Yönetim Kurulu üyeleri Rukiye Leyla Süren, Hürrem Sönmez, Ahmet Ergin, Metin İriz, Mehmedali Barış Beşli, Yelda Koçak Urfa, Fırat Epözdemir, Ezgi Şahin Yalvarıcı, Ekrem Bilen Selimoğlu ve Bengisu Kadı Çavdar’ın görevlerine son verilmesi ve seçim yapılması talep edilmişti. İstanbul Barosu Kaboğlu 28 Şubat'ta olağanüstü kurultaya gideceklerini duyurmuştu.
İstanbul Barosu, başlatılan soruşturmaya verilen iznin Avukatlık Kanunu, Bakanlık genelgesine ve Anayasaya aykırı olduğunu beirtmiş; soruşturmanın iptali için dava açmıştı. Soruşturmanın ve yürütülüş şeklinin adli yargılama hakkını ihlal ettiği belirtilmişti.
ERDOĞAN 'SAVUNMA GÜÇLENDİRİLECEK' DEMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, henüz birkaç saat önce Yargı Reformu Stratejisi Tanıtım Toplantısı'nda "Savunmanın güçlendirilmesi ve avukatların adli süreçlere daha etkin katılabilmesi için avukatlık kanunu güncellemeyi hedefliyoruz" demişti. Aradan geçen birkaç saatin ardından Türkiye'nin en kalabalık barosunun yönetim kurulu üyesi Av. Fırat Epözdemir gözaltına alındı. (İstanbul/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et