İzmir'de akıma kapılan iki kişinin ölümüyle ilgili dava ertelendi
İzmir’de iki kişinin hayatını kaybettiği, İZSU ve GDZ Elektrik’ten toplam 42 kişinin yargılandığı duruşmada, davanın 24 Mart 2025’e ertelenmesine karar verildi.
İLGİLİ HABERLER
Elektrik kaçağı soruşturması: Son işlemi GDZ Elektrik yapmış
İzmir'de akıma kapılan iki kişinin ölümüyle ilgili dava: 13 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi
İzmir’deki o kablo 5-6 yıldır çarpıyormuş
İzmir’de iki kişinin hayatını kaybettiği, İZSU ve GDZ Elektrik’ten toplam 42 kişinin yargılandığı duruşmada, davanın 24 Mart 2025’e ertelenmesine karar verildi.
Duruşmanın başında mahkeme başkanı, dosyaya gelen tün evrakların dökümünü yaptı. Ayrıca celse arasında tutuklu sanıkların tutukluluk hallerine ve adli kontrol kararlarına itiraz edildiğini ve itirazların reddedildiğini belirtti. Bir önceki celsede, kamu görevlisi oldukları için dosyaları İzmir 10 Ağır Ceza Mahkemesi 2024/755 esas sayılı dosyaya tefrik edilen sanıklar; Ömer Karabilgin, Barış Koç, Ali Hıdır Köseoğlu, Serdar Sadi, Gürkan Erdoğan ve Ezgi Nazaroğlu'nun yargılanmalarına izin için İzmir Valiliğine yazı yazıldığı ve henüz Valilikten cevap gelmediği bilgisini verdi.
Ardından belediye çalışanı Zabıta Adil Çıra tanık olarak dinletildi. Çıra, olay günü o bölgede görevli olduğunu, kendisine bir ihbar geldiğini, bu yerin 2 vatandaşın elektrik çarptığı yere yakın başka bir yer olduğunu duyduğunu söyledi. Çıra, Gediz'i aradığını ama ulaşamadığını, polisi arayıp ihbarda bulunduğunu ifade etti. Ardından savcı mütaalası açıklandı. Savcılık; tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, adli kontrol kararlarının devamına ve Bilirkişi Raporu'nun beklenmesini talep etti.
Duruşma tutuklu ve adli kontrol şartıyla yargılanan sanıkların ifadeleriyle devam etti. Sanıklar, cezalarından beraatini veya hafifletilmesini talep etti ve önceki ifadelerini tekrarladıklarını belirtti. Duruşmanın ardından ara karar açıklandı. Ara karara göre, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, ev hapsinde olan Koray Arif Fırat, Abdülkadir Satık ve Alper Doğan’ın ev hapsinin kaldırılmasına, diğer adli kontrol kararlarının devamına, Bilirkişi Raporunun beklenmesine, dosyası tefrik olan 6 sanığın izin durumunun sonucunun beklenmesine, Cenan Demircan soruşturmasının beklenmesine ve duruşmanın 24 Mart 2025’e ertelenmesine karar verildi.
“ÜLKEDE SORUMLULUKLA İLGİLİ SORUNUMUZ VAR”
Duruşmanın ardından hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnan Öktemay’ın avukatları açıklama yaptı. Avukat Ayşe Sarıçiçek, “Dinlenen tanık belediyenin zabıta memuru. Bizce kurumlar arası suçların diğer tarafa atılması gibi bir durum var. Tabi ki taktir mahkemenindir” dedi.
Avukat Cenk Düzgüner ise “Bu ülkede anlayamadığımız şeyler oluyor. Otel yangını, bizim içinde bulunduğumuz bu durum. İnsanlarımıza neler olduğunu anlayamıyoruz. Bu ülkede sorumluluk, almakla ilgili bir sıkıntı var. Herkes işini yapsa bunlar olmayacak dediğimiz halde vatandaş kurumlara güveniyor ama maalesef sonuç iyi olmuyor. Artık kurumlara da güvenemiyoruz. Ölenler öldüğüyle kalmasın. Sistemimiz doğru çalışır, cezalandırmalar olursa insanlar temkinli davranırlar görevlerini ihmal etmezler. Herkes görevini yapsın” ifadelerini kullandı.
Avukatların ardından Özge Ceren Deniz’in babası Ahmet Abi söz aldı. Abi, “Yaşadığımız acıları çekmeyen anlayamaz. İki kurumun büyük ihmalleri sonucunda iki insan hayatını kaybetti. İki kurum da suçu birbirine atıyor. Adaletin tecelli etmesini bekliyoruz. Benim kızım 196 gün önce iki kurumun ihmalleri sonucunda hayatını kaybetti. Bugün hayatta olsaydı okuluna devam edip doktor olucaktı. Onun da hayalleri vardı. Çiçeğimizi koparttılar. Bunu yapanların bahçesine bahar gelmesin” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et