25 Ocak 2025 12:07

82 yaşındaki Hasta mahpus Hanife Arslan tahliye oldu

82 yaşındaki hasta mahpus Hanife Aslan, tutulduğu Van T Tipi Cezaevi’nden tahliye edildi. “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla hakkında verilen 6 yıl 3 ay cezanın onaylanmasının ardından 2022 yılında tutuklanana Hanife Arslan, infazını tamamlaması ardından denetimli serbestlik şartıyla tahliye edildi.

KOAH, yüksek tansiyon, şeker gibi birçok hastalıkla mücadele eden Hanife Arslan’ı cezaevi önünde ailesi karşıladı. Cezaevi önünde kısa bir konuşma yapan Hanife Arslan, barış annesi olduğunu hatırlatarak, kan dökülmesini istemediklerini ifade etti. Barış istediklerini dile getiren Hanife Arslan şunları belirtti: “Anneler artık ağlamasın. Cezaevlerinin kapısı açılsın ve bütün arkadaşlarımız serbest bırakılsın. Hepsi suçsuz bir şekilde içeride. Yanımda tutsak olanların hepsi daha çok gençti. En büyükleri henüz 30 yaşındaydı. Ben onların hepsinin serbest bırakılmasını istiyorum.”

“TORUNLARIYLA GEÇİRECEĞİ ZAMAN CEZAEVİNDE GEÇTİ”

Hanife Arslan’ın kızı İran Çaba ise bir yandan annelerine kavuşma sevinci yaşarken, bir yandan da hala cezaevinde siyasi tutsakların olmasının kendilerini üzdüğünü ifade etti.

Annesinin yıllarca barış için mücadele ettiğini belirten İran Çaba, “Annem suçlu olmamasına rağmen yıllarca suçlu muamelesi görüp, çocuklarıyla, torunlarıyla geçirmesi gereken zamanı zindanlarda geçirdi. Bu yaşananlar tabi ki de bizi üzüyor ama biz yine de her şeye rağmen barış diyoruz” dedi. İran Çaba, Kürt sorununa dair çözüm tartışmalarına da işaret ederek sürecin olumlu geçmesini dilediklerini ifade etti. (MA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

101 milyarlık gasp

101 milyarlık gasp

Enflasyonla mücadele adı altında uygulanan Erdoğan-Şimşek programı, enflasyonu düşürmüyor ama ücret ve maaşları acımasızca ezmeye devam ediyor. DİSK-AR’ın araştırmasına göre sadece iki aylık enflasyon nedeniyle işçilerin, memurların ve emeklilerin cebinden en az 101 milyar lira çalındı. “Enflasyonun nedeni ücret zamları” yalanının foyası da açığa çıktı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
DİSK-AR’ın araştırmasına göre sadece iki aylık enflasyon nedeniyle işçilerin, memurların ve emeklilerin cebinden en az 101 milyar lira çalındı.

Evrensel'i Takip Et