26 Ocak 2025 15:36

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın şirket müdürü tutuklandı

Görevden alınarak tutuklanan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın sahibi olduğu şirketin müdürü Taner Çuhadar, "yolsuzluk" iddiasıyla tutuklandı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın şirket müdürü tutuklandı

Fotoğraf: Hakan Akgün/AA

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın sahibi olduğu şirketin müdürü Taner Çuhadar "yolsuzluk" iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı.

Ekol TV'den Dilek Yaman Demir'in haberine göre, görevden alınan ve tutuklanan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın sahibi olduğu şirketin müdürü Taner Çuhadar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın "Yolsuzluk" iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alındı. İfadesinin ardından Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Çuhadar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "suç örgütü üyeliği", "ihaleye fesat karıştırma" ve "mal bildirimiyle ilgili yasanın ihlali" suçlamalarıyla Beşiktaş ve Esenyurt Belediyeleri'ne yönelik soruşturma başlatmış,  Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve Aziz İhsan Aktaş'ın da aralarında bulunduğu 23 kişi tutuklanmıştı. Örgüt lideri olduğu iddia edilen Aziz İhsan Aktaş'ın aralarında TBMM'nin de bulunduğu çok sayıda kamu kurumunun ve AKP'li belediyelerin de ihalelerini aldığı ortaya çıkmış ve Aktaş'ın mal varlığına tedbir konulmuştu. (POLİTİKA SERVİSİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Korku rantı!

Korku rantı!

Saray iktidarı 6.2’lik İstanbul depreminin korkusunu, rant projelerinin hızlandırılmasının aracına çevirme hazırlığında. Şimdiye kadar başta Kanal İstanbul ve rezerv alan uygulamasıyla kaynağı lüks konut projelerine ve müteahhitlere aktaran iktidar, daha büyük projelerin adımlarını atacağını duyurdu. Projelerden emekçilere düşen ise ödenemeyen taksitler ve güvensiz evler oldu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
25 Nisan 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et