26 Ocak 2025 19:00
/
Güncelleme: 27 Ocak 2025 23:38

Tekelleşme, iktidar, “kültürel hegemonya”... - Doç. Dr. Göksel Aymaz | Gündem Özel

ID Danışmanlık Limited Şirketinin kurucusu ve ortağı olan Menajer Ayşe Barım’ın “Gezi Parkı olaylarının planlayıcılarından olduğu” ve “hükümeti ortadan kaldırmak amacıyla menajerliğini yaptığı oyuncuları Gezi Parkında planlı şekilde yönlendirdiği”  iddiasıyla gözaltına alındı, pek çok popüler isim ifadeye çağırıldı ve soruşturmanın genişletilebileceği iddialar arasında.

Oyunculuk sektöründeki tekelleşme tartışmalarının hemen ardından gelen Gezi gözaltısı ne ifade ediyor, iktidar neden bugün popüler isimleri ifadeye çağırıyor? Son bir haftada baro hedefe konuyor, yöneticisi gözaltına alınıyor. Gazeteciler cezaevine, ev hapsine konuluyor. Tüm bunlar birleşince nasıl bir tablo çıkıyor? Ve en önemlisi iktidar kültürel alanda nasıl bir hegemonya kurmak istiyor ve “kültürel iktidar” alanlarında neler yapıyor?

Akademisyen Doç. Dr. Göksel Aymaz’la kültürel alandaki gelişmeleri konuştuk... (EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kamu işçisi hedefte

Kamu işçisi hedefte

Ücretleri baskılayan Erdoğan-Şimşek programının yeni hedefi toplu sözleşme sürecine giren 600 bin kamu işçisi. Sendikal bürokrasi eliyle işçiden kaçırılan sözleşme taslağı, iktidar medyasına sızdırıldı. “Taleplerimizi karşılamıyor” diyen işçiler öfkeli. Ekonomide, iç ve dış politikada sıkışan Saray iktidarı, toplumu yönetebilmek için yasaklara, gözaltılara ve tutuklamalarla sarılıyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et