Marmaris'te Sinpaş'a karşı hergün eylem kararı
Marmarisliler, Sinpaş’ın çalışmalarına karşı topladıkları imzaları kaymakamlığa teslim etti ve taleplerinin yerine getirilmesi için de her gün eylemde olacaklarını duyurdu.
İLGİLİ HABERLER
Sinpaş’ın imar izni ve ruhsatları iptal edildi
Sinpaş’ın Marmaris'teki lüks otel projesinin ruhsatları iptal edildi
Sinpaş'ın denizde yarattığı kirlilik görüntülendi
Ruhsat iptaline rağmen çalışmaları sürdüren Sinpaş, işçilerin parasını vermeyince işçiler iş bıraktı
Muğla'nın Marmaris ilçesinde Sinpaş’a ait 58 yapı ve iskan ruhsatının iptal edilip mühürlenmesine rağmen, şirketin inşaat faaliyetlerine 24 saat kesintisiz devam etmesi bölge halkının tepkisine neden oldu. Yaşam savunucuları ve yurttaşlar, şirketin çalışmalarını sürdürmesi üzerine Atatürk Meydan'ında bir araya gelerek, Marmaris Kaymakamlığına yürüyüş gerçekleştirdi. Çok sayıda kişinin katıldığı yürüyüşte, “Yettin gari” pankartı açılarak, sık sık “Hak hukuk adalet” ve “Havana suyuna toprağına sahip çık” sloganları atıldı.
6 BİN 200 İMZA TOPLANDI
Yürüyüş sonrası Sinpaş’a karşı Marmaris’te başlatılan imza kampanyası kapsamında toplanılan 6 bin 200 imza dilekçesi kaymakamlığa teslim edildi. Yurttaşlar, taleplerinin yerine getirilmesi için her gün saat 14.00’te Marmaris Kaymakamlığı önünde eylem yapacaklarını duyurdu. Marmaris Kaymakamlığının mahkeme kararlarını derhal uygulamasını, Sinpaş’ın faaliyetlerini durdurması ve milli park alanının işgaline son verilmesi çağrısında bulunuldu. (MA)
Evrensel'i Takip Et