Şirin Payzın hakkında "terör propagandası" iddiasıyla soruşturma başlatıldı
Gazeteci Şirin Payzın hakkında "terör propagandası" iddiasıyla başlatılan soruşturmaya "34 yıllık gazetecilik hayatımda veremeyeceğim açıklama yok" diye tepki gösterdi.
İLGİLİ HABERLER
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e Halk TV tepkileri: İfade özgürlüğüne ağır bir tehdittir
Halk TV ve gazeteci Barış Pehlivan'a “bilirkişi” soruşturması
İmamoğlu 'turpun büyüğünü' açıkladı: Bilirkişi Satılmış B.
Ekrem İmamoğlu’na yine kürsüden indiği gibi soruşturma açıldı
Gazeteci Şirin Payzın, hakkında "terör propagandası" iddiasıyla soruşturma başlatıldığını duyurdu.
Payzın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı: “Evet bana da terör propagandası soruşturması açılmış. Şimdi öğrendim! Ama içeriğini bilmiyorum henüz. Sayın Savcı bana tebligat gönderdiğini gitmezsem yakalama çıkaracağını söylemiş... Tebligat bana ulaşmadı... Not olarak düşeyim... Ama tabii gidip avukatımla birlikte ifade vereceğim... 34 yıllık gazetecilik hayatımda veremeyeceğim açıklama yok.”
Sözcü TV muhabiri Fırat Fıstık da 27 Ocak’ta yaptığı bir haber nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'ivedilikle' ifadeye çağrıldığını duyurmuştu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca aynı gün Halk TV ve gazeteci Barış Pehlivan hakkında da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ismini açıkladığı bilirkişiyle yaptıkları telefon görüşmesini izinsiz kayda alarak paylaştıkları iddiasıyla soruşturma başlatıldı. (MEDYA SERVİSİ)
Evrensel'i Takip Et