29 Ocak 2025 15:03
/
Güncelleme: 16:07

Halk TV yöneticileri Kürşad Oğuz ve Suat Toktaş ifadeye götürüldü

Gazeteciler Barış Pehlivan, Seda Selek ve Serhan Asker'in ardından Halk TV Programlar Müdürü Kürşad Oğuz ve Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş da ifadeye götürüldü.

Halk TV yöneticileri Kürşad Oğuz ve Suat Toktaş ifadeye götürüldü

Fotoğraflar: @SuatToktas ve @kursadoguz'un X hesaplarından alınmıştır

Gazeteciler Barış Pehlivan, Serhan Asker ve Seda Selek'in dün gözaltına alınmasının ardından bugün de Halk TV Program Koordinatörü Kürşad Oğuz ve Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş ifade için savcılığa götürüldü.

Gazeteci Barış Pehlivan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun hakkında suçlamalarda bulunduğu bilirkişi S.B. ile yaptığı telefon görüşmesinin yayımlanmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında; Pehlivan, Halk TV program sunucusu Seda Selek ve Halk TV Sorumlu Müdürü Serhan Asker gözaltına alındı. Gazeteciler adliyeye sevk edildi.

Barış Pehlivan savcılık ifadesinde İmamoğlu’nun basın toplantısının bitiminde bahsedilen bilirkişiye söz hakkı tanımak aracılığıyla aradığını, bilirkişi hakkındaki iddiaları sorduğunu belirtti. Pehlivan, konuşmayı telefonundaki hoparlöre verdiğini, konuşma sırasında gazeteci Kürşat Oğuz’un da yanında olduğunu, Kürşat Oğuz’un gazetecilik refleksi ile herhangi bir eksiklik olmaması amacıyla görüşmeleri kaydettiğini gördüğünü belirtti. Görüşme kaydının Halk TV’de yayınlandığını canlı yayında öğrendiğini söyleyen Pehlivan, ses kaydının yayınlanmak amacıyla alındığını bilmediğini kaydetti. 

Gazetecilerin adliyede işlemleri sürerken, Halk TV Program Koordinatörü Kürşat Oğuz ifadeye götürüldü. 

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş da Halk TV binasına gelen polisler tarafından ifade vermesi için savcılığa götürüldü.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Başsavcılıktan yapılan açıklamada "Soruşturma kapsamında şüphelilerden Seda Selek ve Serhan Asker’in mevcut delil durumuna göre adli kontrol talebiyle Sulh ceza hakimliğine sevklerine karar verilmiştir. Ayrıca şüpheliler Barış Pehlivan ve Serhan Asker’in alınan ifade içeriklerine göre Halk Tv genel yayın yönetmeni Suat Toktaş ve program koordinatörü Kürşat Oğuz’un da atılı suçlara iştirak ettikleri anlaşıldığından adı geçen şüphelilerin ifadelerin alınması amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığımız hazır edilmeleri için Emniyet Müdürlüğüne talimat verilmiştir. Şüphelilerin ifadelerinin alınması akabinde diğer şüphelilerin sevk durumları belirlenecektir." (MEDYA SERVİSİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Dört yılda 750 bin yeni çocuk işçi

Dört yılda 750 bin yeni çocuk işçi

Bizzat Erdoğan’ın, pandemiyi ‘üretim ve lojistik üssü olma fırsatı’ olarak işaret ettiği 2020’den bu yana ucuz emek eksenli dönüşümün çarpıcı sonuçları ortaya çıkıyor. ‘Üretim, ihracat’ gibi sloganlarla pazarlanan dönüşüm, çocuk emeğini de başta sanayi olmak üzere sermayenin hizmetine sundu. Bu dört yılda 750 bin çocuk daha resmi rakamlara işçi olarak geçti.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Gençlerin sokak eylemlerine atıfta bulunan Bahçeli, "Öğrencinin yeri okuldu, sınıftır, kütüphanedir" dedi.

Evrensel'i Takip Et