2 Şubat 2025 13:07

Maraş'ta konteyner kentte yaşayan depremzedeler: TOKİ'den evlerimiz çıktı da neyle ödeyeceğiz?

Depremin 2. yılında Maraş’ta 21 metrekare konteyner kentte yaşayan depremzedeler, “TOKİ'den evlerimiz çıktı da neyle ödeyeceğiz? Burada ölsem gitsem para yok araba tutacak” diyerek isyan etti.

Maraş'ta konteyner kentte yaşayan depremzedeler: TOKİ'den evlerimiz çıktı da neyle ödeyeceğiz?

Fotoğraf: ANKA

Maraş merkezli 6 Şubat depremlerinin üzerinden 2 yıl geçti. Depremde en az 53 bin 725 kişi hayatını kaybetti, 107 bin 213 kişi yaralandı. Depremler sırasında 11 ilde binlerce konut yıkıldı. 

Kahramanmaraş Sakarya Konteyner Kent'te yaşayan depremzedeler yaşadıklarını anlattı.

“BELEDİYEYE GİDİYORUZ SONUÇ YOK”

Konteyner kentte yaşayan 57 yaşındaki Fatma Karafilik, depremde müstakil iki katlı evlerinin orta hasar aldığını anlatarak, “Deprem olalı iki yıl oldu. İki yıldır burada oturuyoruz. Rahatsızlıklarımız var. Küçücük yerde olmuyor. Orta hasarlı evimiz için yerinde dönüşüme ilişkin başvurduk. Olumlu ya da olumsuz cevap vermelerini bekliyoruz. Belediyeye gidiyoruz sonuç yok. Eviniz için yerinde dönüşüme başvurdunuz yapılacak veya yapılmayacak denilsin” diye konuştu.

Karafilik, hastaneye giderken ulaşım sorunu yaşadığını da anlattı “Hastaneye gitsem iki tane dolmuş değiştiriyorum. Gidiş geliş toplam 4 kez dolmuşa biniyorum. Bir emekli maaşıyla geçiniyoruz. Üniversiteyi bitiren kızım işsiz, iş bulamıyor. Nereye başvurduysa bir sonuç alamadı. Küçük oğlumu da işten çıkardılar o da iş arıyor” dedi.

“SEÇİM YÜZÜNDEN SADECE BİN LİRA PARA VERDİLER”

75 yaşındaki Zöhre Saçma ise eşiyle birlikte enkaz altından 4 gün sonra çıkarılabildiğini anlattı, “Ben şeker ve tansiyon hastasıyım. Kimse nasılsın bile demedi? Geçen yetkiler geldiğinde çamaşır koyacak çekmeceli dolap istedim. Ne getirdiler, ne götürdüler. Depremden beri sadece bin lira para verdiler o da seçim yüzünden. Benim kulağım cihazla duyuyor. O bu para verdi cihazı öyle aldım” ifadelerini kullandı.

Başka bir depremzede kadın da “Hiçbir beklentimiz yok. TOKİ'den evlerimiz çıktı da neyle ödeyeceğiz, ödeyecek durum yok. Burada ölsem gitsem para yok araba tutacak” diyerek isyan etti. (ANKA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Palavra çöktü

Palavra çöktü

Merkez Bankası, 2025 yıl sonu enflasyon tahminini, daha yılın ilk sunumunda yüzde 21'den yüzde 24'e yükseltti. Enflasyonu düşürme bahanesiyle 20 aydır ücret ve maaşlara saldıran ekonomi yönetiminin hiçbir öngörüsü gerçekleşmedi. Enflasyonun temel sebebinin iç talep ve ‘ücret artışları’ olduğu palavrası tamamen çöktü.

2025’te asgari ücrete yüzde 30 zam

Memur ve emeklilere yüzde 11.54 zam

İşçi emeklilerine yüzde 15.75 zam

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
RTÜK Başkanı “Ülkemizde olumlu olaylar olmuyormuş gibi haber servis ediliyor” deyip ‘yandık’, ‘bittik’ haberleriyle karamsarlık aşılandığını savundu, ceza tehdidinde bulundu.

Evrensel'i Takip Et