3 Şubat 2025 13:42
/
Güncelleme: 15:54

Batman Belediyesinde işten atmalara karşı mücadeleyi büyütme çağrısı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) Batman Şubesi, kayyım atandığı günden bu yana 98 işçinin işten çıkarılmasına karşı nöbette. Şube binası önünde gerçekleşen nöbeti Batman Emek ve Demokrasi Platformu ziyaret etti. İşçilerle birlikte yapılan açıklamada, "Kayyımın keyfi yönetimine karşı işçi direnişi" ve "Emekçilerin gücü haksızlıkları yenecek, adalet kazanacak" pankartları açıldı.

işten atılan işçilerle dayanışma ziyareti

Fotoğraf: MA

Açıklamada konuşan Batman Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Veysel Kartal, kayyımın halkın iradesine darbe olduğunu söyledi. Batman halkının seçimlerde iradesini göstererek, belediye eş başkanları ve meclisini seçtiğini kaydeden Kartal, “Kayyım hukuka aykırı olduğu gibi aynı zamanda belediye kaynaklarını yandaşa peşkeş çekmek olarak da karşımıza çıkmaktadır. Kayyım atandığından bu yana her cuma emekçiler işten çıkarılmaktadır” dedi.

MÜCADELEYİ BÜYÜTME ÇAĞRISI

Haksız ve hukuksuz bir şekilde işten atmaların sürdüğünün altını çizen Kartal, "Hiçbir gerekçe gösterilmeden yapılan bu uygulamaları kabul etmemiz mümkün değil. Siyasi iktidarın talimatları çerçevesinde belediyenin olanaklarını kurumlara peşkeş çeken kayyım, işçilere dokunmayı bırakmalı, işten atılan tüm arkadaşlarımız işe iade edilmelidir. İşten atarak, arkadaşlarımız ve bağlı bulundukları sendikaları hedef alan yaklaşımlara ‘dur’ diyoruz” diye konuştu.

Kartal, Batman Belediyesi kayyımı kent Valisi Ekrem Canalp’e şu soruları yöneltti: "Haksız ve hukuksuz şekilde işten atılan işçilerin boşalan yerlerini birilerine alan yaratmak için mi uğraş içerisindesiniz? Ya da yeniden belediyede yapılacak hukuksuzlukların açığa çıkmasını engellemek için mi?"

Kayyımın hukuksuz uygulamalarına karşı mücadele edeceklerinin mesajını veren Kartal, herkesi mücadeleyi büyütmeye davet etti. (Batman/MA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kadın işçiler devlere karşı

Kadın işçiler devlere karşı

Chinatool grevi, ücretleri eriten Şimşek programının arkasında dizilenleri gözler önüne seriyor: Programın uygulayıcısı iktidar, programdan güç alıp %25 zam dayatan Chinatool ile Şimşek’in kapısını aşındırdığı Chinatool’un ortağı uluslararası finans tekeli HSBC... Küçük parçaların üretimi için küçük elleri kullanılan kadın işçiler, bu dev ittifaka sendikalarıyla kafa tutuyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
İmamoğlu’ndan belediye operasyonlarına tepki: Sandık gelecek, bir kişi gidecek, her şey değişecek.

Evrensel'i Takip Et