3 Şubat 2025 18:13

Bu yıl on binlerce işçinin sözleşmesi var: İhracatta rekor otomotivde

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, ocak ayında sanayi grubu sektörlerinden otomotiv endüstrisi 3 milyar dolarlık ihracata imza attı. Söz konusu sektörü 2.5 milyar dolarla kimyevi maddeler ve mamulleri, 1.4 milyar dolarla hazır giyim ve konfeksiyon sektörü takip etti.

Otomotiv sektörü bu yılın ilk ayını ihracat şampiyonu şeklinde kapatırken, eylül ayında otomotiv sektöründe çalışan on binlerce işçiyi de kapsayan MESS grup sözleşmesi süreci başlayacak. Patronların planları ise Erdoğan-Şimşek programının hedefleri doğrultusunda düşük zam, üç yıllık sözleşme ve esnek çalışma uygulamaları dayatmak. (EKONOMİ SERVİSİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Padişah yetkisi

Padişah yetkisi

Devlet Denetleme Kuruluna verilen sınırsız kayyım yetkisiyle Cumhurbaşkanı, bir talimat vererek kamu kuruluşlarından belediyelere, sendikalardan meslek odalarına ve barolara kadar tüm kurumların yönetimlerini, yargı kararına gerek olmadan görevden alabilecek. Prof. Dr. Metin Günday “Bu bir kayyım yetkisi. Anayasa’ya aykırı” dedi.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Kara Harp Okulu mezuniyet törenindeki kılıçlı yemin nedeniyle 5 teğmen ordudan ihraç edildi.

Evrensel'i Takip Et