4 Şubat 2025 13:23

Pelin Esmer'in yeni filmi Rotterdam'da dünya prömiyerini yaptı

Pelin Esmer'in yazıp yönettiği son filmi "O da Bir Şey mi?", dünya prömiyerini 54. Rotterdam Uluslararası Film Festivali'nde gerçekleştirdi. Festivalin Harbour Bölümü'nde yapılan gösterime yönetmen Pelin Esmer başta olmak üzere oyuncularından Timuçin Esen, Merve Asya Özgür ve İpek Bilgin katıldı.

1 Şubat Cumartesi günü festivalin Harbour bölümünde ilk kez sinemaseverlerle buluşan filmin gösterimi sonrasında yapılan söyleşide yönetmen Pelin Esmer duygularını şu sözlerle dile getirdi: "'11e 10 Kala' ve 'Gözetleme Kulesi'nden sonra üçüncü kez Rotterdam Film Festivali'ne katılmaktan çok mutluyum. Ne şanslıyım ki film yapmaya devam edebiliyorum ve umuyorum sonraki filmlerimle IFFR'ye gelmeye devam edeceğim."

"O Da Bir Şey Mi" filminden bir sahne

Festival yolculuğuna Rotterdam sonrası da devam edecek filmin başrollerini Timuçin Esen ve ilk kez kamera karşısına geçen genç oyuncu Merve Asya Özgür paylaşırken oyuncu kadrosunda ayrıca İpek Bilgin, Nur Sürer, Mehmet Kurtuluş, Şebnem Hassanisoughi, Asiye Dinçsoy, Sermet Yeşil, Fehmi Karaarslan, Laçin Ceylan, Deniz Karaoğlu, Oğuz Kara gibi usta ve genç isimler bir arada yer alıyor. Senaryosunu Pelin Esmer'in kaleme aldığı  "O da Bir Şey mi?", Söke'de doğup büyüyen otel görevlisi bir genç kızla, İstanbul'da yaşayan tanınmış bir yönetmenin iç içe geçen hayatlarını konu alıyor.

"Koleksiyoncu", "Oyun", "11'e 10 Kala", "Gözetleme Kulesi", "İşe Yarar Bir Şey" ve "Kraliçe Lear" filmlerinin yönetmeni Pelin Esmer'in yeni filmi  "O da Bir Şey mi?", Türkiye-Bulgaristan-Romanya ortak yapımı olarak gerçekleştirildi. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nden ve Eurimages ortak yapım desteği alan filmin tüm çekimleri Söke ve İstanbul'da tamamlandı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Gabar petrolü sömürüsü: 1 milyon liralık üretime  6 liralık ücret

Gabar petrolü sömürüsü: 1 milyon liralık üretime 6 liralık ücret

Saray iktidarının “Milletimiz zenginleşecek” propagandasını yaptığı Gabar petrolünün arkasında ağır bir işçi sömürüsü var. Günde 12 saat çalışma, taşeronlaştırma, sendikasızlık, yoksulluk sınırının yarısı bile etmeyen ücretler… Öyle ki sadece 12.5 saatlik üretim tüm işçilerin ücretini karşılıyor, geri kalan patronların kasasına akıyor.

Şırnak’ta bir günde çıkarılan petrol, Batman’da çıkarılanın yüzde 87 fazlası.

Serbest piyasada ham petrolün varil fiyatı yaklaşık 75 dolar.

İşçiler iki günde çıkarılan petrol kadar ücret alsaydı aylık ücret 160 bin lira olurdu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
RTÜK Başkanı “Ülkemizde olumlu olaylar olmuyormuş gibi haber servis ediliyor” deyip ‘yandık’, ‘bittik’ haberleriyle karamsarlık aşılandığını savundu, ceza tehdidinde bulundu.

Evrensel'i Takip Et