DIGEL işçileri iş çıkışı işyeri önünde açıklama yaptı: Sendikal haklarımız tanınsın
Sendikalaşmalarının ardından 4 işçinin işten atıldığı DIGEL'de işçiler, mesai sonrası açıklama yaptı, sendikal haklarına saygı duyulması ve işten atılan işçilerin geri alınmasını talep etti.
İLGİLİ HABERLER
Digel Tekstil işçileri düşük zamma karşı iş bıraktı
İşçilerin düşük zamma karşı iş bıraktığı Digel Tekstil’de 4 işçi işten çıkarıldı
EMEP İzmir İl Örgütü DIGEL Tekstil işçilerini ziyaret etti
DIGEL işçileri bugün iş çıkışında sendikal haklarına saygı duyulması ve işten atılan işçilerin geri alınması talebiyle fabrika önünde basın açıklaması yaptı.
TEKSİF Sendikasında örgütlenerek yetki için gerekli çoğunluğa ulaşan DIGEL işçilerinden dördü işten atılmış, Ege Serbest Bölge önünde direnişe başlamıştı.
Açıklamayı okuyan DIGEL işçisi, daha iyi çalışma koşulları ve insan onuruna yakışır bir ücret için anayasal hak olan sendikalaşma hakkını kullanarak TEKSİF sendikasına üye olduklarını ifade etti.
Gerekli çoğunluğu sağlayarak TİS hakkı elde ettiklerini belirten işçi, "Maalesef, bu hakkımız sanki yasa dışı bir girişim gibi görüşülmüş ve sendikalı üyelere karşı hoş olmayan tavırlar takınılmıştır. Bu tutumların Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve TCK 117. ve 118. maddelerince suç olduğu yargı kararları ile onaylanmıştır. Bu uygulamalardan vazgeçilmesi gereklidir. Olması gereken endüstriyel ilişkilerde en önemli mekanizma olan müzakere ve diyalog yolunun açık tutulmasıdır" dedi.
Bu temennilerle birlikte taleplerini sıralayan işçi, "İşten çıkarılan dört işçi arkadaşımızın işbaşı yaptırılması, sendikamız TEKSİF ile diyalog kurularak müzakere masasına oturulması, çalışma barışına katkı sağlayacağı inancı ile işverenden talep etmekteyiz. Digel işçileri olarak, üretmek, kazanmak ve kazandırmak istiyoruz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et