Hakim ve savcı adaylarının atama kararnamesi Resmi Gazete’de
1075 hakim ve savcı adaylarının atama kararnamesi Resmi Gazete’de
Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığının, adli yargı hakim ve cumhuriyet savcısı adaylarının atama kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı.
Adli yargı hakim ve cumhuriyet savcısı adaylarının, Hakimler ve Savcılar Kurulunca 30 Ocak 2025 tarihinde yapılan ad çekme sonucuna göre, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanununun 13. maddesi gereğince atanmalarına ilişkin kararname Resmi Gazete’de yayımlandı.
Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile 1075 hakim adayı ve savcı adayı ataması yapıldı. Ataması yapılan hakim ve savcı adaylarının listesi yayımlanan Resmi Gazete’nin bugünkü sayısıda yer aldı.
Öte yandan, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in yeğeni Mehmet Arif Dağhan da Konya Hakimliğine atandı. Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri Kura Töreni'nde adaylar arasında yer alan yeğeni Arif Dağhan'ı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanıştıran Özlem Zengin tepki çekmişti. (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et