5 Şubat 2025 07:40

Gazze'de 19 kişinin gömülü olduğu toplu mezar bulundu

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü, İsrail’in öldürdüğü 19 kişinin gömülü olduğu toplu mezar bulduklarını açıkladı.

Gazze'de 19 kişinin gömülü olduğu toplu mezar bulundu

Fotoğraf: Hamza Z. H. Qraiqea/AA

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü, İsrail ordusunun Gazze kentinin batısındaki Şifa Hastanesi kompleksini hedef aldığı saldırıda ölen ve rastgele gömülen 19 kişinin cansız bedenlerinin çıkarılarak yeniden defnedildiğini bildirdi.

Yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin Şifa Hastanesi'ni basarak hedef aldığı ve öldürdükten sonra gömdüğü 19 Filistinlinin gömülü olduğu toplu mezarın bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, toplu mezardan çıkarılan cenazelerin Gazze kentinin kuzeyindeki Şeyh Rıdvan Mezarlığı'na defnedildiği kaydedildi.

İsrail askerlerinin toplu mezardaki 19 kişiyi hangi tarihte öldürdüğüne dair bilgi verilmedi.

İsrail güçleri Gazze Şeridi'nin en büyük sağlık kompleksi Şifa Hastanesi'ni 16 Kasım 2023’te işgal ettikten 10 gün sonra bazı bölümlerini yıkarak hastaneden çekilmişti.

İsrail askerleri, personelle hastaneye sığınan sivilleri gözaltına almış, gerçekleştirilen saldırılarda öldürülenler olmuştu. (AA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Dört yılda 750 bin yeni çocuk işçi

Dört yılda 750 bin yeni çocuk işçi

Bizzat Erdoğan’ın, pandemiyi ‘üretim ve lojistik üssü olma fırsatı’ olarak işaret ettiği 2020’den bu yana ucuz emek eksenli dönüşümün çarpıcı sonuçları ortaya çıkıyor. ‘Üretim, ihracat’ gibi sloganlarla pazarlanan dönüşüm, çocuk emeğini de başta sanayi olmak üzere sermayenin hizmetine sundu. Bu dört yılda 750 bin çocuk daha resmi rakamlara işçi olarak geçti.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Gençlerin sokak eylemlerine atıfta bulunan Bahçeli, "Öğrencinin yeri okuldu, sınıftır, kütüphanedir" dedi.

Evrensel'i Takip Et