5 Şubat 2025 16:00
/
Güncelleme: 20:56

Sağlık emekçilerinden "Depreme dayanıklı ASM istiyoruz" talebi

İstanbul'da sağlık emekçileri, "Depreme dayanıklı ASM istiyoruz. Eziyet yönetmeliği iptal edilsin, vergide adalet sağlansın" talebiyle Şişli'de basın açıklaması düzenledi.

Sağlık emekçilerinden "Depreme dayanıklı ASM istiyoruz" talebi

Fotoğraf: Evrensel

Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, İstanbul Şişli’de Mahmut Şevket Paşa Aile Sağlığı Merkezi önünde “vergide adalet” talebiyle basın açıklaması düzenledi.

Her Çarşamba günü taleplerini dile getirmeye devam edeceklerini belirten sağlık emekçileri, "Depreme dayanıklı ASM'ler istiyoruz! Vergide adalet istiyoruz! Halkın sağlık hakkı için mücadelemizi sürdüreceğiz!" dedi.

6 Şubat 2023'te yaşanan Maraş merkezli depremlerin de anıldığı açıklamada depremde onlarca ASM'nin yıkıldığı, ancak aradan geçen iki yıla rağmen bu merkezlerin hala inşa edilmediği vurgulandı. Sağlık hizmetlerinin elektrik, su, internet ve bekleme alanı olmayan konteynerlerde verilmeye çalışıldığı, bu çalışma koşulları nedeniyle birçok sağlık emekçisinin istifa ettiği belirtildi.

"ASM'LER YAPILMIYOR"

Açıklamada, hükümetin on binlerce konut ve iş yeri inşa etmesine rağmen ASM'leri yapmadığına dikkat çekildi. Sağlık Bakanlığının, çıkardığı yeni yönetmelikle aile hekimlerinin ücretlerini keserek ve baskı uygulayarak sağlık çalışanlarını zor durumda bıraktığı dile getirildi.

Sağlık emekçileri, ASM'lerin depreme hazırlıklı hale getirilmesi için deprem dayanıklılık testleri yapılması, güçlendirme çalışmalarına başlanması ve sağlık çalışanlarına afet eğitimi verilmesi gerektiğini belirtti. Afet sırasında hizmet verebilecek donanımlı ASM binalarının inşa edilmesi talebi de öne çıktı.

Sağlık çalışanlarına vatandaşlar da destek verdi. (İstanbul/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İhyanın aslı

İhyanın aslı

Maraş depremlerinin ardından geçen iki yılda ne yiten on binlerce canın hesabı sorulabildi ne de kalanların bir derdine derman olundu. İki yıl sonra iktidar, ”Asrın İhyası” sloganıyla toplumu aldatmaya çalışıyor. Oysa asıl ihya ihaleler, inşaatlar, rezerv alan ilanları, teşvikler, vergi indirimleriyle, depremi gerekçe eden siyasi baskılarla geldi.

Teslim edilen konut sayısı ihtiyacın 3'te biri.

Deprem bölgesinde 'rezerv alan' kılıfıyla halkın evleri, arsaları gasbedildi.

Deprem işçiye yoksulluk, sermayeye 'fırsat' oldu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Sezgin Tanrıkulu: "Depremin maliyetini en aza indirmek için her ay vergi veriyoruz. Nereye harcandığını bilmiyoruz"

Evrensel'i Takip Et