5 Şubat 2025 18:42
/
Güncelleme: 19:44

Vodvil müzik grubu; ilk bestesi "Fakat"ın ardından ikinci bestesi "Duymuyor musun?"u 6 Şubat depremlerinin ikinci yılında yayımladı.

Besteyi depremin 2. yıl dönümünden bir gün önce isimli besteyi yayınlayan Vodvil, 6 Şubat günü Antakya'daki anmalarda yer alarak yeni bestelerinin de bulunduğu repertuarlarını Antakya halklarıyla paylaşacak.

Grup, beste için şu ifadeleri kullanıyor:

"Bu şarkı bir yas parçası değil, fakat yaşanan tüm acıları görmezden gelip sadece slogan atan bir şarkı da değil. Acısını, yasını, kaybettiği canlarını sırtlayıp şehrini yeniden kurmak için kollarını sıvayan bir halktan bahsediyoruz. Elinde kalan son iki ekmeğin birini komşusuna veren, gecenin karanlığında bir anlam arayan, o anlamı dayanışmada bulan bir halk... Bu şarkı kulaklarını enkaz altındaki hayatlara tıkayan eli kanlılardan hesap sormanın şarkısı. Bu şarkı kurulacak yaşamın baharında komşularla içilen acı kahvenin şarkısı. Ve tabi ki koku diyince aklımıza "sadece" nergislerin geleceği günlerin şarkısı. Hep birlikte, umutla, dirençle."

Vodvil, şarkıda,"Sorulacak bir hesap var, / Kurulacak bir yaşam var / Elbet yazacağız / Doğan bu şarkıyı birlikte..." diyor...

Şarkı aynı zamanda Vodvil müzik grubunun farklı müzik tarzlarını arama ve enstrümanları birbiriyle harmanlama serüveninin de izlerini taşıyor. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Gabar petrolü sömürüsü: 1 milyon liralık üretime  6 liralık ücret

Gabar petrolü sömürüsü: 1 milyon liralık üretime 6 liralık ücret

Saray iktidarının “Milletimiz zenginleşecek” propagandasını yaptığı Gabar petrolünün arkasında ağır bir işçi sömürüsü var. Günde 12 saat çalışma, taşeronlaştırma, sendikasızlık, yoksulluk sınırının yarısı bile etmeyen ücretler… Öyle ki sadece 12.5 saatlik üretim tüm işçilerin ücretini karşılıyor, geri kalan patronların kasasına akıyor.

Şırnak’ta bir günde çıkarılan petrol, Batman’da çıkarılanın yüzde 87 fazlası.

Serbest piyasada ham petrolün varil fiyatı yaklaşık 75 dolar.

İşçiler iki günde çıkarılan petrol kadar ücret alsaydı aylık ücret 160 bin lira olurdu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
RTÜK Başkanı “Ülkemizde olumlu olaylar olmuyormuş gibi haber servis ediliyor” deyip ‘yandık’, ‘bittik’ haberleriyle karamsarlık aşılandığını savundu, ceza tehdidinde bulundu.

Evrensel'i Takip Et