CHP Filistin eylemini Eminönü'de düzenledi: Erdoğan işgale neden suskun?
Galata'daki Filistin mitinginin engellemesine Eminönü'de tepki gösteren CHP İl Başkanı Özgür Çelik "Filistin davasını araç olarak kullanan Erdoğan neden suskun" diye sordu.
![CHP Filistin eylemini Eminönü'de düzenledi: Erdoğan işgale neden suskun?](https://staimg.evrensel.net/upload/dosya/284066.jpg)
Fotoğraf: ANKA
İLGİLİ HABERLER
![Erdoğan hâlâ Trump’a suskun](https://staimg.evrensel.net/images/840/upload/dosya/278585.jpg)
Erdoğan hâlâ Trump’a suskun
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Filistin'e destek mitingi yapmak için Galata Köprüsü'nün izin verilmemesinin ardından Eminönü'de açıklama yaptı. İktidara yakın Milli İrade Platformu'na 1 Ocak'ta aynı yerde izin verildiğini anımsatan Çelik, Trump'ın Gazze'yi işgal açıklamaları karşısında suskunluğu koruyan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi.
ABD Başkanı Donald Trump Trump'ın Gazze'yi işgal etmeye yönelik yaptığı açıklamanın ardından CHP, Galata Köprüsü'nde Filistin'e destek mitingi yapmak için başvuruda bulunmuştu. İstanbul Valiliği ise miting başvurusuna olumsuz yanıt vermişti.
CHP İstanbul İl Başkanlığı karara tepki göstermek için Eminönü Meydanı'nda bugün basın açıklaması düzenledi.
Fotoğraf: ANKA
İktidara yakın Milli İrade Platformu tarafından 1 Ocak'ta aynı yerde aynı mitingin yapıldığını hatırlatarak tepki gösteren CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik şunları söyledi:
“İşgalci anlayışını kınıyoruz”
“Daha yılın başında burada Gazze'yle, Filistin'le dayanışmak için bir miting yapıldı. O mitingin yapılmasına izin verenler burada bizim bir basın açıklaması yapmamızı yasakladılar. Kısa bir yürüyüşü yasakladılar. Burada bizi karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Şunu bilsinler. Biz polisle karşı karşıya gelmeyiz. Sesimizi kısmaya çalışanları kınıyorum. Toplumu korkutarak, sindirerek iktidarlarını sürdürmek istiyorlar. Kısa zamanda erken seçim sandığı gelecek ve Türkiye'deki baskıcı, otoriter rejim gidecek.
Bugünlerde Filistin halkı, emperyalist güçler tarafından sürgün edilmek isteniyor. ABD Başkanı Trump, Filistin halkını Gazze'den Mısır'a ve Ürdün'e zorla gönderme ve Filistinlilerin ülkesine el koyma planları yapıyor. Bu planlarını kamuoyuna açıklıyor. Bunun adı sürgündür. Filistinlileri vatanlarından kopartmak, nefesini kesmek isteyen bu emperyalist işgalci anlayışı kınıyoruz. O topraklar Filistinlilere dedelerinden, atalarından emanet. Filistinlilerin tarihi mücadelesini yerle bir etmek istiyorlar. Buradan soruyoruz. Filistin davasını uzun süre kendi siyasetinin bir aracı olarak kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan neden suskundur?"
February 9, 2025
Fotoğraf: ANKA
NE OLMUŞTU?
ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da kabul ettiği İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile düzenlenen ortak basın toplantısında, ABD'nin Gazze Şeridi'ni devralacağını ve oradaki patlamamış bombalar ile diğer silahların sökülmesinden ve yıkılmış binalardan kurtulmaktan sorumlu olacağını söylemişti. Trump, Gazze'deki Filistinlilerin başta Mısır ve Ürdün olmak üzere komşu ülkelerde inşa edilecek yeni yerleşim yerlerine gitmelerinin çok daha iyi olacağını savunmuştu. Trump, "ABD, Gazze Şeridi'ni devralacak ve orada bir iş yapacağız. Oraya sahip olacağız ve sahadaki tüm tehlikeli patlamamış bombaların ve diğer silahların sökülmesinden, yıkılmış binalardan kurtulmaktan sorumlu olacağız" ifadesini kullanmıştı. (Politika Servisi)
Evrensel'i Takip Et