11 Şubat 2025 10:26

Binlerce sahte kanser ilacı ele geçirildi

İstanbul’da piyasa değeri yaklaşık 2 milyar TL olan sahte kanser ilaçları ele geçirildi. Yapılan operasyonda 8 şüphelinin yakalanırken, bu kişilerden 6’sı tutuklandı.

Binlerce sahte kanser ilacı ele geçirildi

Fotoğraf: ANKA

Ankara – İstanbul’da piyasa değeri yaklaşık 2 milyar TL olan sahte kanser ilaçları ele geçirildi. Yapılan operasyonda sahte ilaç imalatçısı 8 şüphelinin yakalandı. Bu kişilerden 6’sı tutuklanırken 2’si hakkında adli kontrol kararı verildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşıma göre; 5 milyon adet sahte ilaç, 100 bin adet boş ilaç kutusu, 32 bin adet marka etiketi, 9 adet sahte ilaç yapımında kullanılan dolum makinası, 350 kilogram toz ham madde ve 60 bin adet çeşitli tıbbi malzeme ele geçirildi. 4 ayrı depo ve 1 imalathanede sahte kanser ilaçları imal edildiği tespit edildi.

Öte yandan yine İstanbul’da bir başka operasyonda piyasa değeri 50 milyon lirayı bulan yüklü miktarda sahte, kaçak ve bozuk ilaç ele geçirildi. İlaçlar arasında botoks, dolgu malzemesi, alerji testi, kanser ve diyabet hastalıklarından kullanılan çok sayıda ilaç ve tıbbi ürün bulunduğu belirtildi. Sahte ilaç ürettiği ve sattığı tespit edilen 16 şüpheli yakalanırken bu kişilerden 9’u tutuklandı.

‘Eczane dışından ilaç almayın’

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, kaçak ve sahte ilaçların halk sağlığı açısından önemli bir risk oluşturduğuna dikkat çekerek “İnternette veya eczane dışı farklı mecralarda satışı yapılan ilaçların hepsi sahtedir. Sonu ölüme kadar uzanabilecek sağlık sorunlarının önlenmesi için internet üzerinden satılan ilaç ve diğer sağlık ürünlerinden uzak durulmalıdır” uyarısını yaptı. (ANKA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
RTÜK Başkanı “Ülkemizde olumlu olaylar olmuyormuş gibi haber servis ediliyor” deyip ‘yandık’, ‘bittik’ haberleriyle karamsarlık aşılandığını savundu, ceza tehdidinde bulundu.

Evrensel'i Takip Et