12 Şubat 2025 01:05
/
Güncelleme: 01:15

CHP'li başkanlar: Cezalandırılan biz değiliz, bizzat milletimiz

CHP’li belediye başkanları, yaptıkları ortak açıklamayla “31 Mart'tan bu yana cezalandırılan biz değil, bizzat milletimiz” dedi.

CHP'li başkanlar: Cezalandırılan biz değiliz, bizzat milletimiz

Fotoğraf: Görkem Kınacı/Evrensel

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimindeki belediyelere yönelik bu sabah başlatılan soruşturma devam ederken, 31 Mart'ta seçilen başkanların çoğu sosyal medyadan tepki gösterdi.

Aralarında Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'in de bulunduğu başkanların ortak paylaşımı şöyle: "CHP milletimizin iradesidir! Millet yenilmez! 31 Mart 2024'ten bu yana cezalandırılan, zulmedilen biz değil, bizzat milletimizdir. Tüm hukuksuzluklara, baskılara, engellemelere rağmen Türkiye İttifakını birlikte kurduğumuz emeklimizin, emekçimizin, gençlerimizin ve çocuklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Aday olmalarının önünde hiçbir engel olmayan tüm arkadaşlarımız milletin helal oylarıyla seçilmiştir. Daima birlikteyiz, milletimizin hizmetindeyiz."

Sabah 06.00 sıralarında başlayan operasyonda Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Cemalettin Yüksel, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Livan Gür, AKP yönetimindeki Fatih Belediyesi ile CHP'li başkanların yönetimindeki Üsküdar, Sancaktepe, Tuzla, Adalar, Şişli ve Beyoğlu Belediye Meclislerinden birer üye ile bir kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltındaki Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Cemalettin Yüksel, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Livan Gür ile Üsküdar Belediye Meclis Üyesi B.K, Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi E.G, Fatih Belediye Meclis Üyesi G.A, Tuzla Belediye Meclis Üyesi H.Ö, Adalar Belediye Meclis Üyesi N.A, Şişli Belediye Meclis Üyesi S.G, Beyoğlu Belediye Meclis Üyesi T.Ş. ve Beyoğlu Belediyesi ile irtibatlı olduğu belirlenen İ.P, TEM Şubesi ekiplerince İl Emniyet Müdürlüğünün Vatan Yerleşkesi'ne getirildi. (Politika Servisi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kadın işçiler devlere karşı

Kadın işçiler devlere karşı

Chinatool grevi, ücretleri eriten Şimşek programının arkasında dizilenleri gözler önüne seriyor: Programın uygulayıcısı iktidar, programdan güç alıp %25 zam dayatan Chinatool ile Şimşek’in kapısını aşındırdığı Chinatool’un ortağı uluslararası finans tekeli HSBC... Küçük parçaların üretimi için küçük elleri kullanılan kadın işçiler, bu dev ittifaka sendikalarıyla kafa tutuyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
İmamoğlu’ndan belediye operasyonlarına tepki: Sandık gelecek, bir kişi gidecek, her şey değişecek.

Evrensel'i Takip Et