12 Şubat 2025 20:29
/
Güncelleme: 20:36

Ankara’da gözaltına alınan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Parti Meclisi (PM) üyesinin de aralarında bulunduğu 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Savcılık ifadelerinin tamamlanmasının ardından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Parti Meclisi (PM) üyesi Pakize Sinemillioğlu, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) eski Genel Başkanı Nazım Karakurt, DEM Parti Etimesgut eski İlçe Eşbaşkanı Lokman Aydoğmuş ve Yakup Taş adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından serbest bırakılan isimleri DEM Parti Ankara İl Örgütü karşıladı. 

Sabah saatlerinde yapılan operasyonda DEM Parti Parti Meclisi (PM) üyesi Pakize Sinemillioğlu’nun da aralarında bulunduğu BTS ve DEM parti yöneticileri gözaltına alınmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, gözaltına alınanlara “Ankara sınırları içerisinde yapılan örgütsel etkinliklere katılmak” ve sosyal medya hesapları üzerinden “terör örgütü propagandası” yapmak suçlamaları yöneltilmişti.(MA)

Evrensel'i Takip Et