12 Şubat 2025 10:17

İmamoğlu'ndan adaylık açıklaması: Olumlu bakışımız yüksek

Ekrem İmamoğlu "ön seçimlerde cumhurbaşkanı aday mısınız?" sorusuna "Önseçimi desteklediğimi ifade ettim. Olumlu bakışımız yüksek. Hayırlısı, gün doğmadan neler doğar" diye yanıt verdi.

İmamoğlu'ndan adaylık açıklaması: Olumlu bakışımız yüksek

Fotoğraf: ANKA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’nin 23 Mart’ta gerçekleştireceği cumhurbaşkanlığı ön seçimi öncesinde adaylık sinyali verdi. "Ön seçimi desteklediğimi ifade ettim. Olumlu bakışımız yüksek." diyerek sürece sıcak baktığını belirten İmamoğlu, "aday mısınız?" sorusuna "Hayırlısı olsun. Gün doğmadan neler doğar. Ama bakışımızı belirleyeceğiz elbette." yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in partisinin grup toplantısında duyurduğu 23 Mart’ta yapılması planlanan ön seçime ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ekrem İmamoğlu, parti tabanıyla istişare içinde olduklarını ve yakın zamanda net bir açıklama yapacaklarını ifade etti. Halk Tv'den İsmail Saymaz'ın sorularına yanıt veren İmamoğlu, “Aday mısınız?​” sorusuna, "Önseçimi desteklediğimi ifade ettim. Olumlu bakışımız yüksek. Hayırlısı olsun. Gün doğmadan neler doğar. Ama bakışımızı belirleyeceğiz elbette” yanıtını verdi.

Seçim takvimi konusunda yapılan eleştirilere katılmadığını belirten İmamoğlu, “Demokrasiyi ve hukuku önceleyen bir modeli kurmak uzun vadeli bir süreç. Parti üyelerinin tercihine başvurmak, Türkiye’de az rastlanan bir adımdır” dedi.

Mansur Yavaş ile işbirliğinin önemine değinen İmamoğlu, "Mansur Bey’le yan yana durmak benim için de büyük bir onur. Sadece Yavaş’la değil, partinin bütün güçleriyle bu sürecin mücadelesini vermek hepimizin başucu emri. CHP’nin adayı önce kendi birlikteliğini sağlamalı, ardından bütün muhalefetin birlikteliğini sağlamak konusunda üstün bir gayreti, o ruh halini, o duyguyu taşımalı. İçimizdeki birliktelik, tartışılmayacak bir mesele." diye belirtti.

İmamoğlu, şaibeli kurultay soruşturması ile ilgili ise "Buna alet olan ve olmayı düşünen, CHP çatısı altında bulunan hiçbir isme bunu yakıştırmam. Bu kötü akılla yan yana duranları tarih affetmez. CHP tertemiz bir kurultay yaşamıştır. Ben de kurultayın divan başkanı olmaktan büyük gurur duyuyorum. Bana divan başkanı olma teklifini getiren sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na buradan teşekkürlerim ve saygılarımı iletiyorum." dedi. (Politika Servisi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İmamoğlu çıksa da mitingler sürecek
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Evrensel’e konuştu:

İmamoğlu çıksa da mitingler sürecek

19 Mart’ta, İstanbul Belediyesini hedef alan operasyonların ardından başta gençlik olmak üzere toplumun birçok kesiminden gelen itirazlar ülkeyi sarsarken, iktidarın yargı yoluyla siyaseti düzenleme planlarını da büyük oranda akamete uğrattı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le şimdiye dek yaşananları ve önümüzdeki döneme ilişkin planlarını konuştuk

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Erdoğan AFAD'la yaptığı deprem toplantısında "Deprem uzmanlarıyla görüşün, farklı fikirleri de dahil edin" demiş.

Evrensel'i Takip Et