12 Şubat 2025 13:12

İsrail'den ateşkese rağmen İHA saldırısı: 1 ölü

İsrail ordusu, ateşkesi ihlal ederek Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde saldırı düzenledi. İnsansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı.

Anadolu Ajansının (AA) sağlık kaynaklarına dayandırdığı habere göre İsrail saldırısı, Refah'ın doğusunda Filistinlilerin toplandığı alanı hedef aldı. Ölü ve yaralı Filistinliler Han Yunus kentinin doğusundaki Gazze-Avrupa Hastanesine getirildi.

Görgü tanıkları da Refah'ın doğusundaki Ebu Halave bölgesinde evlerinin durumunu görmeye gelen bir grup Filistinliye İsrail İHA'sı tarafından füze atıldığını aktardı.

Öte yandan İsrail Ordu Sözcüsü Avichai Adraee, yaptığı yazılı açıklamada, orduya ait bir uçağın, sabah saatlerinde Gazze'nin güneyinde "bir dron ile iki şüpheliye" saldırı düzenlediğini ifade etti. Adraee, saldırının, söz konusu dronun İsrail'in içinden Gazze Şeridi'nin güneyine geçerken tespit edilmesinin ardından gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Evleri yıkmaya devam ediyor

İsrail ordusu, ateşkese rağmen Filistinlilerin evlerini yıkmaya da devam ediyor. İsrail güçleri sabah saatlerinde, Mısır sınırındaki Philadelphi Koridoru’na oldukça yakın noktadaki Sakka Caddesi'nin girişindeki bölgede yer alan konutları patlayıcılarla yıktı.

İsrail ordusunun, Han Yunus kentindeki Fuhhari beldesinin doğusundan çekildiğini aktaran tanıklar, askerlerin burada da çekilmeden önce bölgedeki Filistinlilere ait evleri ve arazileri buldozerlerle yıktığını aktardı.

İsrail, 19 Ocak'ta Hamas ile varılan ateşkes ve esir takası anlaşmasını sık sık ihlal ediyor. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Munir el-Burş, salı günü yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in 19 Ocak'tan bu yana Gazze'de düzenlediği saldırılarda 92 Filistinlinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu. (Dış Haberler)

İLGİLİ HABERLER

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Gelecek kavgası
İktidarın bekası için artan baskılara karşı

Gelecek kavgası

Operasyonlar toplum için ağır sorunlara itirazı güçlendiren bir rol üstlendi. Geleceksizlik cenderesinde olan gençler için adeta bardak taştı. Ücretleri baskılanan halk yarına sahip çıkıyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
İmamoğlu'nun gözaltına alınmasıyla ilgili Ömer Çelik: Bizim dosya hakkında bilgimiz yok. Siyasetçinin yapması gereken yargı sürecini beklemek.

Evrensel'i Takip Et