Ahmet Davutoğlu: Gazzeliler referandum yapıp Türkiye'ye bağlansın
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Donald Trump’ın Gazze'yi işgal planına Gazzeliler referandum yapıp Türkiye'ye bağlansın" diye karşılık verdi.
![Ahmet Davutoğlu: Gazzeliler referandum yapıp Türkiye'ye bağlansın](https://staimg.evrensel.net/upload/dosya/284377.jpg)
Fotoğraf: ANKA
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze'nin işgali planına "Gazzeliler referandum yapıp Türkiye'ye bağlansın" diyerek yanıt verdi.
DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi'nin çatı partisi Yeni Yol, TBMM'de grup toplantısını yaptı.
Davutoğlu ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze'nin işgali ve Filistinlilerin başka ülkelere sürgün edilmesi planı ile ilgili şu ifadeleri kullandı: "Şimdi bir Türk olarak, Osmanlı Devleti'nin tebaası bir Türk olarak Trump'a söylüyorum; Gazzelilerin son meşru devleti Osmanlı'dır. Ondan sonra İngiliz mandası kurulmuştur, vatandaşlık vermemiştir. İsrail zaten gayrimeşrudur ve hiç vatandaşlık vermedi. Osmanlı Devleti'nin meşru sürekliliği olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak Gazzeliler, doğal bir tarihdaşımız ve vatandaşımız muamelesi ile referandum yapsınlar. Ve Türkiye Cumhuriyeti'ne, Filistin Devleti kurulana kadar otonom bir bölge olarak bağlansınlar."
Trump'ın Gazze’ye yönelik açıklamalarından sonra dokuz ülkenin bir araya gelerek Gazze için bildiri yayımlamasına değinen Davutoğlu "Gönül isterdi ki burada Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da olsun ama yok. Gönül isterdi ki bu dokuz ülkenin yanında 57 Müslüman ülke de olsun ama sadece Malezya ve Senegal var." dedi. (Politika Servisi)
Evrensel'i Takip Et