13 Şubat 2025 17:13

Polis zoruyla evden çıkarıldı: Ne yapalım, yaşamayalım mı?

Kirası 11 bin TL’den 16 bin TL’ye çıkarılan ve tahliye kararına direnen Salih Kırgın polis zoruyla evden çıkarıldı. Kırgın, 5 aylık çocuğumla dışarıda kaldı.

Polis zoruyla evden çıkarıldı: Ne yapalım, yaşamayalım mı?

Fotoğraf: DHA

Antalya - Muratpaşa ilçesinde kirasının 11 bin TL'den 16 bin TL'ye çıkarılmasını kabul etmeyen ve icra kararıyla evin boşaltılmasına direnen Salih Kırgın, polisin iknası sonrası gözyaşlarıyla dışarı çıktı. Kırgın, "5 aylık çocuğumla dışarıda kaldım. Eşyalarımı alıp çıkacağım. Gidecek yerim yok" dedi.

5 aylık Oktay isimli bebeği ve Medine A. ile yaşayan Salih Kırgın'a, evi boşaltması için ev sahibi tahliye tebligatı yolladı. Kırgın, belirlenen süre içerisinde evi boşaltmayınca icra memurları ve avukatlar tahliye için adrese geldi. Salih Kırgın, kış nedeniyle evden çıkmayacağını, kendisine süre verilmesini istedi. Polis ekipleri Kırgın'ı ikna etmeye çalışsa da başarılı olamadı. Ev sahibi tahliye işleminin yapılmasını isteyince polis ekibi yaklaşık 1 saat sonra Salih Kırgın'ı ikna etti. 

"Kış günü evsiz kaldık"

Salih Kırgın, "Ben kiramı zamanında ödüyorum. Kredi çektiğim için onu ödemeye çalışıyorum. Çocuğum da var yetişemiyorum. 11 bin liraya oturduğum ev için 16 bin TL istiyorlar. 16 bin TL'lik ev değil. O kadar verecek olsam daha iyi evde kalırım. Bugün evin tahliyesi için geldiler, ben de direndim. Memurlara da derdimi anlattım. Onlar da anlamıyor. Kanunun bu şekilde olduğunu bana anlattılar. Kanun buysa ben ne yapayım, yaşamayayım mı?" diye konuştu. Kırgın, "Kalacak bir ev istiyorum. Kış günü dışarıda kaldım. Devlet bana kalacak bir yer versin. 5 aylık çocuğumla dışarıda kaldım" ifadelerini kullandı.

Medine A. ise "Kış günü küçücük çocukla bizi dışarıya atıyor. Bu nasıl bir vicdandır" dedi. (DHA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Korku rantı!

Korku rantı!

Saray iktidarı 6.2’lik İstanbul depreminin korkusunu, rant projelerinin hızlandırılmasının aracına çevirme hazırlığında. Şimdiye kadar başta Kanal İstanbul ve rezerv alan uygulamasıyla kaynağı lüks konut projelerine ve müteahhitlere aktaran iktidar, daha büyük projelerin adımlarını atacağını duyurdu. Projelerden emekçilere düşen ise ödenemeyen taksitler ve güvensiz evler oldu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Erdoğan AFAD'la yaptığı deprem toplantısında "Deprem uzmanlarıyla görüşün, farklı fikirleri de dahil edin" demiş.

Evrensel'i Takip Et