14 Şubat 2025 10:41
/
Güncelleme: 11:22

CHP Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Cumhurbaşkanına hakaret suçu kaldırılsın

CHP Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, her türlü eleştiriye karşı bir yargı sopası gibi kullanıldığını söylediği cumhurbaşkanına hakaret suçunun kaldırılması için kanun teklifi verdi.

CHP Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Cumhurbaşkanına hakaret suçu kaldırılsın

Fotoğraf: ANKA

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçunun yürürlükten kaldırılması için kanun teklifi verdi. Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi ile birlikte Cumhurbaşkanının tarafsızlığını yitirdiğine dikkat çeken Kılıç, “İktidarın bizzat kendisi haline gelmiş bir cumhurbaşkanlığı makamı hukuk sistemi üzerinden korunmaya çalışılıyor, eleştiri ile hakaret arasındaki ince çizgi ‘hakaret lehine’ yargısal bir sopa olarak kullanılıyor” dedi.

Türk Ceza Kanunu’nun 299. Maddesinde düzenlenen “Cumhurbaşkanına Hakaret” suçunun yürürlükten kaldırılması için kanun teklifi sunan Kılıç, “On değil, yüz değil, bin değil… On binlerce dava. Memlekette öğretmeninden öğrencisine, gazetecisinden sanatçısına, milletvekilinden parti liderine, 16 yaşındaki çocuktan, 78 yaşındaki kadına kadar yediden yetmişe on binlerce sanık Cumhurbaşkanına hakaret suçundan yargılanıyor. Artık yeter!” dedi.

Cumhurbaşkanının her kürsüye çıktığında AKP Genel Başkanı sıfatıyla kendisinden olmayan herkesi dışlayıcı, ötekileştirici söylemlerle bulunduğunu ama Cumhurbaşkanını eleştirmenin suç olduğunu söyleyen Kılıç, bu teklifle ifade özgürlüğünü boğan, eleştiriyi suç haline getiren anti demokratik, Anayasaya ve Avrupa insan hakları sözleşmesine aykırı olan bu maddenin acilen kaldırılmasını talep ettiklerini ifade etti. (Politika Servisi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Bütün toplum heybede

Bütün toplum heybede

Emekçileri bastırmak için grevler yasaklandı. “İç cepheyi tahkim” denilerek her kesimden siyasetçi, gazeteci ve aydına yönelik sabah operasyonları, tutuklamalar ve akılalmaz gerekçelerle açılan davalar sürüyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Adalet bakanı, "Kimileri ‘Bize soruşturma açın’ dercesine ortalıkta dolaşıyor" demişti. BİRTEK-SEN genel başkanının tutuklanmasından sonra siyasetçiler, gazeteciler ve sanatçılar şafak operasyonu ile gözaltına alındı

Evrensel'i Takip Et