14 Şubat 2025 20:22
/
Güncelleme: 20:30

Eğitim-İş Evrensel’i ziyaret etti: “1 Mart’ta Tandoğan’da buluşalım!”

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Genel Örgütlenme Sekreteri Bülent Metin ve Genel Sekreter Seher Ergin, Evrensel Gazetesi'nin ziyaret etti.

Eğitim-İş Evrensel’i ziyaret etti: “1 Mart’ta Tandoğan’da buluşalım!”

Fotoğraf: Evrensel

Ankara - Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Genel Başkanı Kadem Özbay, Genel Örgütlenme Sekreteri Bülent Metin ve Genel Sekreter Seher Ergin, Evrensel Gazetesi'nin ziyaret etti. 1 Mart Cumartesi günü Tandoğan Meydanında sona erecek olan "Cumhuriyet ve Emek Mitingi" çalışmalarının sürdüğünü anlatan Özbay, "1 Şubat Cumartesi günü 1. Meclis önünde başlattığımız çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Adıyaman'da tarikatların hem gençlik hem de toplum üzerindeki etkilerine dikkat çekmek için deprem yıldönümünde oradaydık. Eğitim ve ülkenin içinde bulunduğu karanlığa dair asgari talepler etrafında birleşmek ve mücadele yürütmek bugün her günden daha önemli. Herkesi 1 Mart'ta Tandoğan Meydanına bekliyoruz" diye konuştu.

Eğitim-İş 1 Mart'ta Tandoğan Meydanında sona erecek Cumhuriyet ve Emek Mitingi'nin çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Evrensel Gazetesi'ni ziyaret eden Eğitim-İş YK üyeleri ülkede son dönemde yaşanan antidemokratik uygulamaları değerlendirdi. Sendika Başkanı Kadem Özbay, "Ankara'dan 1. Meclis Önünden başlattığımız çalışmalarımız sürüyor. 8 Şubat'ta Adıyaman'daydık. Adıyaman'da deprem gerçeği ve tarikatların toplum üzerindeki etkilerine dikkat çektik. Ardından Amasya ve oradan Manisa'ya Soma'ya gideceğiz. Ne depremi ne de Soma'da yaşanan işçi katliamını unuttuk." dedi.

Eğitimde yaşanan sorunlara, eğitimdeki gericileşmeye karşı, ülkenin aydınlanması için eğitim emekçilerine büyük sorumluluk düştüğünü anlatan Özbay, "bugün adalet, demokrasi ve hukuk ayaklar altına alınmak isteniyor. Hiç olmadığı kadar asgari talepler etrafında ülkenin tüm bileşenleri tarafından birleşik mücadele sürdürmeliyiz" dedi. (Evrensel)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Sömürge madenciliği felaketinin yıl dönümünde İliç: Toprak zehirli, halk işsiz

Sömürge madenciliği felaketinin yıl dönümünde İliç: Toprak zehirli, halk işsiz

İliç siyanür faciasının üzerinden 1 yıl geçti. Hava, toprak ve su zehirlendi; 9 işçi can verdi. Daha fazla altın için kuralsız çalışmanın önünü açanlar aklandı. Halk zehirlenmiş doğa ve işsizlikle baş başa. Facianın ana sorumlularından uluslararası maden tekeli SSR, hisse senedi değerlerinin yükselmesiyle felaket öncesine geri döndü. İliç’teki altın için de “iş birliği içinde olduğu iktidarla” pazarlıkta.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Başpınar işçilerinin Demokrasi Meydanı'nda yapacağı eylem polis engeline takıldı. BİRTEK-SEN Genel Başkanı gözaltına alınıp serbest bırakıldı.

Evrensel'i Takip Et