15 Şubat 2025 14:50
/
Güncelleme: 16:14

MÜSİAD'dan TÜSİAD açıklaması: Sorunlarımız var ama...

MÜSİAD'dan TÜSAİD'ın açıklamalarına yanıt geldi. Türkiye'nin mevcut durumuna "karamsar bakılmamalı" denilen açıklamada, "Türkiye'nin çabaladığı" söylendi.

MÜSİAD'dan TÜSİAD açıklaması: Sorunlarımız var ama...

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı | Fotoğraf: MÜSİAD

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), TÜSİAD Genel Kurulu'nda iktidarın politikalarına ilişkin ifadelere cevap verdi. İktidar cephesinden TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ömer Aras'ın ifadeleri 'yargıya müdahale etme' olarak nitelendirilmiş, Aras hakkında soruşturma başlatılmıştı.

"Enflasyonla mücadelede sıkı para politikası yeterli değil"

Dernekten yapılan açıklamada, geniş katılımlı bir istişare toplantısı gerçekleştirildiği bildirildi. Açıklamada Türkiye'nin "ihracat ve yatırım noktasında istikrarlı bir çaba içerisinde olduğu" ifade edildi. Mevcut ekonomik duruma 'karamsar' değil, 'çözüm yolları geliştirme odaklı' bakıldığı ifade edilerek, "Bu nedenle, Türkiye'nin içinden geçtiği bu kritik süreçte tüm paydaşlarımızla ortak bir akıl çerçevesinde meseleleri ele almanın ve yapıcı öneriler geliştirebilmenin önemine inanıyoruz. İş dünyası olarak hepimiz, ülkemizin ekonomik büyümesini, istihdamını ve toplumsal huzurunu önceleyen bir perspektifle hareket etmek zorundayız" dendi.

'Sıkı para politikasının enflasyonla mücadele için gerekli' ancak yeterli olmadığının söylendiği açıklamada, 'yapısal reformlar' vurgusu yapıldı. TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu üyesi Aras'ın ifadelerine ilişkin ise şöyle dendi: "Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansıyan ve Türk iş dünyasının genelini temsil ettiği iddiasıyla yapılan açıklamalar, ne yazık ki ekonomik kalkınma ve iş dünyası odağından uzak, toplumsal huzuru zedeleyici bir içeriktedir. Bulunduğumuz dönemde, iş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşlarının siyasi bildiri diliyle hareket etmesi yerine, yapıcı eleştiriler geliştirerek, ülkenin kalkınma yolculuğuna somut katkı sunması beklenmektedir. Türk iş dünyasının sorumluluğu çözüm odaklı yaklaşım ve ekonomik kalkınma olmalıdır. MÜSİAD olarak, bizler her zaman çözüm odaklı bir yaklaşımı benimsemekteyiz. Türkiye'nin ekonomik geleceği için reformların hayata geçirilmesini destekliyor, iş yapma ortamının iyileştirilmesi için çalışmalarımıza var gücümüzle katkı sunmaya devam ediyoruz."

Açıklamada, HTŞ iktidarının kurulduğu Suriye'ye 'barışın' geldiği, Türkiye'de dezenflasyon dönemine girildiği, ekonomide en zorlu süreçlerin geride kaldığı, Türkiye'nin bölgedeki ekonomik liderliğinin güçlendiği öne sürüldü. 

Ne olmuştu? 

TÜSİAD’ın Olağan Genel Kurulunda konuşan Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ömer Aras, Kartalkaya’daki yangın faciasından siyasi tutuklamalara, ordu içindeki ihraçlardan gazetecilerin hedef alınmasına kadar pek çok konuya değinmiş, yakın zamandaki faciaları ilişkin, 'bu trajedilerin ardında denetimsizlik ve maliyet odaklı kural tanımazlık olduğunu' söylemişti. Aras, “California’da yangınlar, Japonya’da depremler oluyor ama ölümler bu kadar yüksek değil. Bizdeki sorun, güvenliğin maliyetin önüne konmaması ve sistem bozukluğudur” ifadelerini kullanarak belediyelerdeki kayyım uygulamasını da eleştirmiş ve “Tutukluluk istisna değil, kural haline geldi. Bu durum, adalet sisteminin kangrenleşmiş bir sorunudur” demişti. (Ekonomi Servisi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yüzde 30 için sıkıyönetim

Yüzde 30 için sıkıyönetim

Antep’te devlet, patronların yüzde 30 zam dayatmasını kabul etmeyerek fiili greve çıkan işçilere karşı adeta sıkıyönetim ilan etti. Eylemler yasaklandı, grev çadırları yıkıldı, işçilere öncülük eden Sendika Başkanı gözaltına alındı, Demokrasi Meydanı işçilere kapatıldı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
16 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et