19 Şubat 2025 10:09

ABD ve Rusya heyetleri Arktik'teki enerji projelerini görüştü

ABD ve Rusya heyetlerinin Ukrayna savaşına dair Riyad'da gerçekleştirdiği görüşmelerde, Arktik bölgesindeki enerji projelerinde 'olası iş birliği' konuşuldu.

ABD ve Rusya heyetleri Arktik'teki enerji projelerini görüştü

Fotoğraf: Rusya Dışişleri Bakanlığı

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) Başkanı Kirill Dmitriev, Amerikan ve Rus heyetlerinin Riyad'daki görüşmesinde, Arktik bölgesindeki enerji projeleri konusunda "olası işbirliğinin" ele alındığını söyledi.

Suudi Arabistan'ın başkentinde ABD ve Rusya heyetlerinin Ukrayna savaşını sonlandırma hedefiyle yaptığı görüşmeye katılan Dmitriev, Politico'ya görüşmenin ekonomik kısmına ilişkin açıklamada bulundu. Dmitriev, şubat 2022'den sonra Rusya'dan çekilme kararının ABD şirketlerine "çok büyük maddi kayıplar verdirdiğini" toplantıda dile getirdiğini söyledi. "Hem Rusya hem de ABD'ye fayda sağlayacak verimli iş birliği yolları var" dedi. Dmitriev ayrıca, ABD ve Rusya arasında ortak yatırımların, toplantının ardından öncesine kıyasla "daha olası" olduğunu söyledi.

İki ülkenin heyetleri toplamda 4,5 saatlik bir toplantıda ikili ilişkileri ve Ukrayna'daki savaşı görüşmüştü. Görüşmelerde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov ve Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Başkanı Kirill Dmitriev ile ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz ve Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff yer almıştı. (Dış Haberler)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Tutuklu Sendikacı Mehmet Türkmen cezaevinden işçilere seslendi: Bu koşullar fabrikalardaki kölelik koşullarından daha kötü değil

Tutuklu Sendikacı Mehmet Türkmen cezaevinden işçilere seslendi: Bu koşullar fabrikalardaki kölelik koşullarından daha kötü değil

Antep’te patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı binlerce işçinin katıldığı grevlere öncülük ettiği için tutuklanan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen Evrensel’e konuştu: “Tutuklanmam patronların kurduğu kölelik düzenine itiraz etmeyin mesajıdır. Vereceğimiz yanıt bizleri köleliğe mahkum etmek isteyenlere inat, BİRTEK-SEN çatısı altında birleşmektir.”

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen'in tutukluluğuna yapılan itiraz "kaçma şüphesi" gerekçesiyle reddedildi.

Evrensel'i Takip Et