19 Şubat 2025 10:29

KYK yurtlarında yangın güvenliği alarm veriyor

Samet

Kocaeli Üniversitesi

Kartalkaya’daki yangın faciası sonrası KYK yurtlarındaki yangın güvenliği tartışma konusu. Kocaeli’deki Arızlı, Gazi Süleyman Paşa, Zekiye Gündoğdu ve Samiha Ayverdi KYK Yurtlarında kalan öğrencilerle yaptığımız röportajlar, yurtlardaki yangın güvenliği önlemlerinin çoğu zaman eksik ve yetersiz olduğunu ortaya koyuyor.

TATBİKAT YAPILMIYOR, ALARM SİSTEMLERİ YETERSİZ

KYK yurtlarında kalan üniversiteliler, yangın güvenliği konusunda ciddi eksiklikler olduğunu belirtiyor. Mert “Odada sigara içiyorum ve bu kimseyi rahatsız etmiyor. Bu bile yeterince önlem alınmadığını gösteriyor” diyerek yurtlardaki yangın öncesi hazırlıklara dikkat çekiyor. Benzer şekilde, Ferit, Gazi Süleyman Paşa KYK Yurdu’ndan yangın merdivenlerinin yanlış yerleştirildiğini ve herhangi bir tatbikat yapılmadığını ifade ediyor.

Helin ise Zekiye Gündoğdu KYK Yurdu’ndan, yangın alarm sisteminin aktif olduğunu ancak öğrencilere herhangi bir bilgilendirme yapılmadığını belirtiyor. Beril ise Samiha Ayverdi KYK Yurdu’nda, yangın söndürücülerin her katta bulunmasına rağmen bu cihazların yerinin yanlış olabileceğini ve erişimin zor olabileceğini vurguluyor.

ALARM SİSTEMİ DE PERSONEL SAYISI DA YETERSİZ

Çoğu öğrenci, yangın alarm sistemlerinin yeterli olduğunu ancak müdahale edebilecek personel sayısının artırılması gerektiğini ifade ediyor. Zekiye Gündoğdu KYK Yurdu’ndan Helin “Müdahale ekipmanlarının sayısı ve çeşidi arttırılabilir” diyerek eksikliklerin altını çizerken görüştüğümüz çoğu öğrenci de bu görüşe katılıyor.

TATBİKAT’IN ADI VAR, BİLGİLENDİRMESİ YOK

Birçok öğrenci, yangın güvenliği konusunda bilgilendirilmediklerini ve tatbikatlara katılma fırsatı bulamadıklarını belirtiyor. Helin, Zekiye Gündoğdu KYK Yurdu’ndan tatbikatın yapıldığını ancak bilgilendirme eksikliklerinin devam ettiğini söylüyor. Mert ise, hiçbir tatbikatın yapılmadığını ve bu konuda herhangi bir bilgilendirme almadığını dile getiriyor.

YETKİLİLER HAREKETE GEÇMELİ

Bu röportajlar, KYK yurtlarında yangın güvenliği konusunda ciddi bir bilinç eksikliği ve hazırlık eksiklikleri olduğunu gösteriyor. Öğrenciler, yangın güvenliğiyle ilgili eğitimlerin arttırılmasını ve yangın tatbikatlarının düzenli hale getirilmesini talep ediyor. Ayrıca, yangın merdivenlerinin daha uygun şekilde yerleştirilmesi ve yangın söndürücülerin erişilebilirliğinin sağlanması gerektiği vurgulanıyor.

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yasak çuvala sığmıyor

Yasak çuvala sığmıyor

KAMUAR’ın hesaplamalarına göre son bir yılda meyve fiyatları yüzde 154.5, sebze fiyatları yüzde 116.5, gıda fiyatları ortalama yüzde 70 arttı. Hane halkının bir yıl sonrası için enflasyon beklentisi yüzde 59’u, işçilerinki ise yüzde 62’yi aştı. Emekçiler için bıçak kemikte! Yasak, tutuklama, işten atma tehdidi işçilerin harekete geçmesini durduramıyor.

Has Çuval 37 ülkeye ihracat yapıyor.

İstanbul Sanayi Odası nın ikinci en büyük 500 listesinde.

Has Çuval'ın iki fabrikasında 600 işçi fiili greve katıldı

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Erdoğan: Dünya bir imtihan yeridir, ekonomik zorluklar gelip geçer.

Evrensel'i Takip Et