20 Şubat 2025 10:28
/
Güncelleme: 13:29

Trump "ABD tarihinin en büyük vergi indirimlerine" hazırlanıyor

Kabinesini milyarderlerden kuran ABD Başkanı Trump, şirketler için vergileri önemli ölçüde azaltmak için Kongre'deki Cumhuriyetçilerle çalışacağını söyledi.

Trump "ABD tarihinin en büyük vergi indirimlerine" hazırlanıyor

Fotoğraf: Beyaz Saray

ABD Başkanı Donald Trump, "Amerikan tarihinin en büyük vergi indirimlerini" hayata geçirmek için Kongre'deki Cumhuriyetçilerle çalışacağını ifade etti. Miami'de düzenlenen bir etkinlikte konuşan Trump, şirketler için vergileri önemli ölçüde azaltacaklarını belirtti.

Trump, şirketlerin ABD'deki yeni fabrika inşaatları ile diğer sermaye harcamalarına yaptıkları yatırımların tamamını gider olarak gösterebileceklerini belirterek, yerli petrol ve doğal gaz üreticileri için de vergileri önemli ölçüde azaltacağını kaydetti.

Bahşişlerden, sosyal güvenlikten ve fazla mesai ücretlerinden vergi alınmamasının da plan dahilinde olduğunu aktaran Trump, "Amerikan tarihinin en büyük vergi indirimlerini hayata geçirmek için Kongre'deki Cumhuriyetçilerle birlikte çalışacağım" dedi.

Trump'ın ülkeyi yöneten önemli mevkilere atadığı isimler arasında teknoloji milyarderleri Elon Musk ile Vivek Ramaswamy, petrol milyarderleri Chris Wright ve Doug Burgum, yatırım fonu milyarderleri Howard Lutnick, Stephen Feinberg ve Marc Andreessen ile kripto paracılar Brian Armstrong ve Winklevoss ikizleri bulunuyor. (Dış Haberler)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kamuda işçiden gizli pazarlık

Kamuda işçiden gizli pazarlık

Türk-İş ve Hak-İş’in üç genel başkan yardımcısı, 600 bin işçiyi kapsayan kamu toplu sözleşme görüşmeleri için önümüzdeki hafta Çalışma Bakanlığına sunmak üzere zam talebini belirledi. Ancak zam oranı açıklanmadı. Pazarlığı yapılacak rakamdan haberi olmayan işçiler tepkili: “Neyi kimden gizliyorsunuz, taslağı açıklayın.”

22 bin 131 TL Türk-İş'in belirlediği açlık sınırı

72 bin TL Türk-İş'in belirlediği yoksulluk sınırı

30 bin TL Kamu işçisinin ortalama ücreti

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen'in tutukluluğuna yapılan itiraz "kaçma şüphesi" gerekçesiyle reddedildi.

Evrensel'i Takip Et