20 Şubat 2025 23:04
/
Güncelleme: 21 Şubat 2025 08:14

Hacettepe öğrencisi: "Yemekhane zamları ve banka dayatması kabul edilemez"

"Hacettepe Üniversitesi 13 milyar 938 milyon 766 bin lirayla en çok bütçesi olan 3’üncü üniversiteyken bizler sefalet koşullarında öğrencilik hayatına mahkum bırakılıyoruz."

Hacettepe öğrencisi: "Yemekhane zamları ve banka dayatması kabul edilemez"

Fotoğraf: Evrensel

Hacettepe Üniversitesinden bir öğrenci


Ankara - Hacettepe öğrenci yemekhanesine bir yılda gerçekleşen 4’üncü zamla birlikte yemekhane fiyatı 35 liraya çıktı. Bir yandan sene başında gerçekleşen yurt ve yemekhane zamları biz öğrencileri en temel haklarımıza erişimimizi zorlaştırırken diğer yandan yemekhanenin Yapı Kredi ile iş birliği yaparak bizi Yapı Kredi müşterisi yapmaya zorlaması kabul edilebilir değil.

Hacettepe Üniversitesi 13 milyar 938 milyon 766 bin lirayla en çok bütçesi olan 3’üncü üniversiteyken bizler niteliksiz yemekler, yurtlarda çalışmayan kaloriferlerle adeta sefalet koşullarında öğrencilik hayatına mahkum bırakılıyoruz. Ekonomik koşulların tüm emekçileri, öğrencileri zora soktuğu bu koşullarda krizin yükünün biz öğrencilere yüklenmesi pek çoğumuzu okurken çalışmak zorunda bırakıyor.

Bizlere açılmayan camlı yemekhane Yapı Kredi ile iş birliği sağlandığında sadece Yapı Kredililerin kullanacağı şekilde tekrar faaliyete geçmişti. Bizler okulumuzun bankalar için bir rant kapısı olmamasını ve bütçenin biz öğrenciler için kullanılmasını istiyoruz.

Evrensel'i Takip Et