21 Şubat 2025 22:42
/
Güncelleme: 22 Şubat 2025 01:45

CGT'den Türkiye’deki işçilerle dayanışma çağrısı

Fransa merkezli CGT sendikası, Türkiye'deki greve çıkan tekstil işçileriyle dayanışma içinde olduğunu duyurdu. Sendika, özellikle sendikacılara yönelik yasadışı tutuklamalara son verilmesi çağrısında bulundu.

CGT tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’de sendikalara, muhalefet partilerine, aydınlara ve gazetecilere yönelik baskıların arttığına dikkat çekildi. Geçtiğimiz günlerde İstanbul dahil on şehirde yapılan baskınlarda 52 kişinin tutuklandığı hatırlatıldı.

Tutuklananlar arasında BİRTEK-SEN Sendikası Başkanı Mehmet Türkmen’in yanı sıra Emek Partisi (EMEP), Demokrat Parti, Devrimci Parti, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Yeşil Sol Parti üyelerinin de bulunduğu belirtildi. Ayrıca sanatçıların ve gazetecilerin de gözaltına alınanlar arasında yer aldığı vurgulandı.

Sendika açıklamasında, işçilere ve örgütlerine yönelik tüm saldırıları kınadığını belirterek, “Türk devletinin bu eylemleri durdurması ve tutukluları derhal serbest bırakması elzemdir” ifadelerini kullandı.

CGT, halkların ve ulusların egemenliğini savunmanın yanı sıra, dünyanın dört bir yanında hakları, onurları ve daha iyi bir yaşam için mücadele eden tüm işçilerle dayanışma içinde olduğunu ifade etti. (İşçi-Sendika Servisi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kamuda işçiden gizli pazarlık

Kamuda işçiden gizli pazarlık

Türk-İş ve Hak-İş’in üç genel başkan yardımcısı, 600 bin işçiyi kapsayan kamu toplu sözleşme görüşmeleri için önümüzdeki hafta Çalışma Bakanlığına sunmak üzere zam talebini belirledi. Ancak zam oranı açıklanmadı. Pazarlığı yapılacak rakamdan haberi olmayan işçiler tepkili: “Neyi kimden gizliyorsunuz, taslağı açıklayın.”

22 bin 131 TL Türk-İş'in belirlediği açlık sınırı

72 bin TL Türk-İş'in belirlediği yoksulluk sınırı

30 bin TL kamu işçisinin ortalama ücreti

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen'in tutukluluğuna yapılan itiraz "kaçma şüphesi" gerekçesiyle reddedildi.

Evrensel'i Takip Et