22 Şubat 2025 08:21

Ocak 2025 verilerine göre kapanan şirket sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 16.2 artarak 1955 oldu. Kurulan şirket sayısı ise bir önceki aya göre yüzde 12.8 azalırken geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 2.1 arttı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) yayınladığı verilere göre Ocak 2025’te kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 12.5 oranında azaldı. Kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 8 oranında artarken kurulan kooperatif sayısı yüzde 29.2 azaldı.

Ocak 2025’te, kapanan şirket sayısı 2024 yılının aynı ayına göre yüzde 16.2, kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 6.7, kapanan kooperatif sayısı yüzde 6.5 oranında arttı. Şirket ve kooperatiflerin yüzde 35.9’u İstanbul, yüzde 11.1’i Ankara ve yüzde 6.3’ü İzmir’de kuruldu.

Geçen ay kurulan şirket ve kooperatiflerin 3 bin 583’ü ticaret, 1568’i imalat ve 1332’si inşaat sektöründe yer aldı. Geçen ay 537 yabancı ortak sermayeli şirketin 26’sı İran ve 22’si Almanya ortaklı olarak faaliyete başladı. (Ekonomi Servisi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Maske düştü

Maske düştü

Sakalı maske sanılan genç tutuklanmak istendi; gerçek anlaşılınca salınmak yerine ‘polisi itelemekten’ tutuklandı. Ceza alsalar dahi yatarı olmayan ‘gösteri yasasına muhalefet’ten yargılanan yüzlerce kişi ‘terörle’ ilişkilendirilerek cezaevine konuldu. Somut delil bulunmadığı için İmamoğlu davasında 8 kişiyi serbest bırakan hakim sürgün edildi. İlle de ceza isteyen bir ‘yargı mekaniği’ deşifre oldu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Nisan 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et