22 Şubat 2025 12:14
/
Güncelleme: 12:35

Taraftar gruplarından Gazze'ye destek: "İsrail'e kırmızı kart göster"

İskoçya takımı Celtic'in taraftar grubunun çağrısıyla tribünlerden "İsrail'e/Siyonizm'e Kırmızı Kart Göster" sesi yükseliyor. Celtic taraftarı, UEFA cezasına rağmen vazgeçmiyor.

Taraftar gruplarından Gazze'ye destek: "İsrail'e kırmızı kart göster"

Fotoğraf: Green Brigade

İskoçya takımı Celtic'in "Yeşil Tugay" (Green Brigade) taraftar grubunun başlattığı "İsrail'e Kırmızı Kart Göster" çağrısına dünya genelinde 30'dan fazla ülkeden kulüpler destek verdi. İspanya'dan Şili'ye, Türkiye'den İtalya'ya Endonezya'dan Belçika'ya birçok ülkede "İsrail'e Kırmızı Kart Göster" (Show Israel The Red Card) ve "Siyonizm'e kırmızı kart göster" (Show Zionism The Red Card)  pankartları açıldı.

UEFA cezalandırmıştı

Celtic taraftarları, son olarak takımlarının UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Almanya'da Bayern Münih'e konuk olduğu maçta İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına yine tepki gösterdi. Gazze'ye desteklerinden dolayı daha önce UEFA'nın cezalandırdığı Celtic taraftarları, geri adım atmadı. ifadelerine yer veriliyor.

İspanya'da LaLiga'nın 24. haftasında Real Madrid'i konuk eden Osasuna taraftarları da İsrail'e kırmızı kart gösterdi. Taraftarlar, tribünlerde attıkları sloganlarda İsrail'in uluslararası futbol organizasyonlardan men edilmesi çağrısında bulundu. Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turunda AZ Alkmaar'la oynadığı maçta da taraftarlar tarafından Filistin'e destek pankartları açılmıştı.

Müsabakanın gelirini Gazze'ye bağışladılar

Norveç futbol takımı Bodo/Glimt de UEFA Avrupa Ligi'nde İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv'e karşı 3-1 kazandıkları maçta elde edilen gelirin (2.3 milyon lira) Gazze'ye bağışlandığını duyurdu. Kulüp tarafından yapılan açıklamada, "Daha önce de söyledik, tekrar söylüyoruz: Glimt, dünyanın diğer bölgelerinde yaşanan acılarda ve uluslararası hukuk ihlallerinde sessiz kalamaz ve kalmayacaktır" denildi.

Gazze'de 7 Ekim 2023'ten bu yana süren katliamın ardından İsrail, ateşkese kadar geçen 15 ayda spor organizasyonlarında boy göstermeye devam etti. FİFA, UEFA gibi kuruluşların Rusya için aldığı kararlar ise dikkati çekmişti. (AA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kamu işçisi hedefte

Kamu işçisi hedefte

Ücretleri baskılayan Erdoğan-Şimşek programının yeni hedefi toplu sözleşme sürecine giren 600 bin kamu işçisi. Sendikal bürokrasi eliyle işçiden kaçırılan sözleşme taslağı, iktidar medyasına sızdırıldı. “Taleplerimizi karşılamıyor” diyen işçiler öfkeli. Ekonomide, iç ve dış politikada sıkışan Saray iktidarı, toplumu yönetebilmek için yasaklara, gözaltılara ve tutuklamalarla sarılıyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et