25 Şubat 2025 13:54
/
Güncelleme: 14:40

Tutuklu sendikacı ve siyasetçilerle uluslararası dayanışma sürüyor

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen ve siyasi partilere yönelik operasyonda 30 siyasetçi, sanatçı ve gazetecilerin tutuklanmasına yurtdışından da tepkiler sürüyor.

Dominik Cumhuriyeti’nden Frente Amplio (Geniş Cephe) partisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Siyasi ve sendikal nedenlerle gözaltına alınan herkesin derhal serbest bırakılmasını, muhalefet partilerine, gazetecilere, aktivistlere ve sendikacılara yönelik baskılara son verilmesini, ifade özgürlüğüne, siyasi ve sendikal örgütlenmeye saygı gösterilmesini talep ediyoruz. Türkiye halkı ve işçilerinin verdiği mücadeleyle dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyoruz” denildi. Uluslararası İlişkiler Sekreteri Danilo Minaya imzasıyla yayımlanan ve Türkiye’de hükümetin “terörle mücadele” söylemini her türlü siyasi ve toplumsal muhalefeti bastırmak için bir bahane olarak kullandığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Frente Amplio olarak, Türkiye’deki sendikaların, insan hakları örgütlerinin ve demokratik güçlerin temel haklara, adalete ve demokrasiye saygı gösterilmesi yönündeki çağrılarına katılıyoruz. Uluslararası toplumu, demokrasi ve insan hakları hareketlerini, bu keyfi tutuklamaları reddettiklerini ifade etmeye ve demokrasi ve sosyal adalet mücadelesinde Türkiye halkıyla dayanışma içinde harekete geçmeye çağırıyoruz. Mücadele halindeki halklarla, sömürüye karşı direnen işçilerle ve devlet baskısıyla karşı karşıya kalan tüm demokratik güçlerle dayanışmamızı yineliyoruz.”

İspanya’dan da İspanya Komünist Partisi (m-l) adına yayımlanan mesajda Emek Partisinin (EMEP) bazı liderlerinin ve üyelerinin tutuklandığı belirtilerek, “PCE (m-l) Türkiyeli yoldaşlarıyla tam dayanışma içinde olduğunu ifade eder” denildi. Açıklamada “Tutukluların serbest bırakılmasını ve hükümetten insan haklarına ve sivil özgürlüklere saygı göstermesi” istendi. PCE (m-l) açıklamasında, “Tüm demokratik partileri, dernekleri ve ilerici örgütleri Türkiyeli yoldaşlarla dayanışmalarını göstermeye ve Türkiye’de yaşanan baskıcı uygulamaları yaygın bir şekilde kınamaya çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı. (Dış Haberler)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

‘Onaylamadığımız taslağı masaya koymayın’

‘Onaylamadığımız taslağı masaya koymayın’

Toplu sözleşme sürecinde olan kamu işçilerinin, Türk-İş ve Hak-İş yöneticilerinin üzerinde anlaştığı sözleşme taslağının kendilerinden gizlenmesine tepkisi büyüyor. Bu hafta hükümete sunulması beklenen taslağın onayları alınmadan masaya konmamasını isteyen işçiler, “Biz mücadele etmezsek sözleşmenin sonu belli” diyor.

72 bin 88 TL: Türk-İş’in yoksulluk sınırı

30 bin TL: Kamuda ortalama ücret

58 bin 200 TL: Türk-İş ve Hak-İş’in istediği zamlı ücret

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et