25 Şubat 2025 15:55

Ateşkese rağmen İsrail’in yardım girişini kısıtladığı Gazze Şeridi’nde 6 bebeğin soğuk nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

Gazze kentindeki Hasta Dostları Hastanesi Müdürü Said Salah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son iki haftada hastaneye soğuk sebebiyle hastalanan 9 bebeğin getirildiğini söyledi. Salah, “Son iki hafta içinde hastaneye gelenlerden yaşları 1 gün ile 2 hafta arasında değişen 5 bebek hayatını kaybetti” dedi. Bir bebeğin yoğun bakımda tutulduğunu söyleyen Salah, durumunun ciddi olduğunu ve solunum cihazına bağlandığını aktardı. Filistin haber ajansı WAFA’nın haberinde de bir bebeğin daha şiddetli soğuk nedeniyle hayatını kaybettiği ifade edildi. Salah, tedavileri yapılan 3 çocuğun da hastaneden taburcu edildiğini belirtti.

Çocukların hastaneye 32 ve 33 derece gibi vücut sıcaklıklarıyla getirildiğini söyleyen Salah, nefes alamadıklarını, tansiyonlarının düştüğünü ve akciğerlerinin düzgün çalışmadığını ifade etti. Salah, çocuklar hastaneye getirildiğinde ciltlerinin de maviye döndüğünü aktardı.

Gazze Medya Ofisinin verilerine göre, daha önce 7 çocuk Gazze’de şiddetli soğuk nedeniyle hayatını kaybetmişti. (Dış Haberler)

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et