27 Şubat 2025 20:00

Çayırlı köylüleri: Yol yakınken dönün! | Çepeçevre Yaşam

Tire'nin Çayırlı köylüleri Belevi-Tire yolunun genişletilmesi için incir ve zeytin bahçelerinin ellerinden alınmak istenmesine karşı direnişini sürdürüyor.

Tire-Belevi karayolu genişletme çalışmasında Çayırlı köyünde proje güzergahının aniden değiştirilerek köylülerin incir ve zeytin bahçelerinin üzerinden geçirilmesine karşı köylülerin mücadelesi sürüyor.

Direnişlerine devam eden köylüler, geçtiğimiz cuma günü İzmir'e gelerek Vali Yardımcısı ve Karayolları müdürü ile görüşmüş ve kentin göbeğinde bir basın açıklamasıyla seslerini duyurmuştu. Köylüler geçtiğimiz gün de Karayolları Genel Müdürlüğünün kamulaştırma bedellerinin pazarlık yapılmak istendiği şantiyeye yürüdü. Çepeçevre Yaşam Çayırlı köylülerinin mücadelesini aktarmaya devam ediyor.

Özer Akdemir'in hazırladığı Çepeçevre Yaşam her hafta Evrensel'de. (EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Korku rantı!

Korku rantı!

Saray iktidarı 6.2’lik İstanbul depreminin korkusunu, rant projelerinin hızlandırılmasının aracına çevirme hazırlığında. Şimdiye kadar başta Kanal İstanbul ve rezerv alan uygulamasıyla kaynağı lüks konut projelerine ve müteahhitlere aktaran iktidar, daha büyük projelerin adımlarını atacağını duyurdu. Projelerden emekçilere düşen ise ödenemeyen taksitler ve güvensiz evler oldu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
25 Nisan 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et