27 Şubat 2025 20:56

İsrail: Ateşkesi uzatmaya hazırız

İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, daha fazla esirin serbest bırakılması karşılığında Gazze Şeridi'ndeki ateşkes anlaşmasının ilk aşamasını uzatmaya hazır olduklarını duyurdu.

İsrail: Ateşkesi uzatmaya hazırız

Fotoğraf: Pixabay

İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, daha fazla esirin serbest bırakılması karşılığında Gazze Şeridi'ndeki ateşkes anlaşmasının ilk aşamasını uzatmaya hazır olduklarını duyurdu.

İsrail'in Kanal 12 televizyonunun haberine göre, Saar, Çekya Dışişleri Bakanı Jan Lipavsky ile Batı Kudüs'te basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında Gazze'deki ateşkes anlaşmasına işaret eden Saar, daha fazla İsrailli esirin serbest bırakılması karşılığında anlaşmanın ilk aşaması için zaman çerçevesini uzatmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Saar, bu konunun bugün Mısır'ın başkenti Kahire'ye gidecek olan İsrailli müzakere heyetinin dönüşünden sonra ayrıntılı görüşülmesinin daha iyi olacağını söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanı Saar, İsrailli müzakere heyetinin Kahire'de, daha fazla esir askerin serbest bırakılması karşılığında anlaşmanın birinci aşamasının uzatılması için ortak zemin bulma olasılığını görüşeceğini ifade etti.

İsrail devlet televizyonu KAN ise ismi açıklanmayan bir İsrailli yetkiliye dayandırdığı haberinde, bugün Kahire'ye hareket edecek müzakere heyetinin temel hedefinin "1 Mart Cumartesi günü canlı rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak" olduğunu belirtti. (Dış Haberler)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yağma iklimi

Yağma iklimi

Enerji şirketlerinin patronlarının bizzat yönetimine girdiği Saray iktidarı, “iklim değişikliğiyle mücadele” adı altında sermayeye yeni kaynak aktarma hazırlığında. İktidarın Meclise getirdiği tasarıya göre karbon emisyonu ticareti sistemi kurulacak, “atmosferi kirletme hakkı” alınıp satılan bir mala dönüşecek. Sistem karbon ticareti zenginleri yaratırken, halka zehir kalacak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
CHP'li belediyelere silkeleme ve sabah dörtte operasyonlar yapılırken AKP'li Sincan Belediyesine Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 30 milyonluk bağış yapıldığı iddia edildi.

Evrensel'i Takip Et