1 Mart 2025 21:12
/
Güncelleme: 22:53

Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal gözaltına alındı

Zorlu Holding Üst Yöneticisi (CEO) Cem Köksal, krumsal mail hesabından ramazan ayının kutlanmamasına yönelik mail attığı gerekçesiyle hakkında resen başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Köksal hakkında "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçundan soruşturma başlattı.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, "Bugün bir kısım sosyal ve görsel medya yayınlarına yansıyan, Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal hakkında tüm çalışanlarına yönelik ramazan ayının kutlanmaması içerikli mail atması olayıyla ilgili olarak 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçundan Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Köksal, Başsavcılığın talimatıyla gözaltına alındı.

"Ramazan maili" krizi

Vestel CEO'su Ergün Güler, ramazan ayının başlaması nedeniyle çalışanlarına gönderdiği e-posta'da, "Hepinize sevgiyle kucaklıyor, aileleriniz ile birlikte huzur dolu bir Ramazan ayı diliyorum" demişti.

Güler'in e-postasına şirketin bağlı olduğu Zorlu Holding CEO'su Cem Köksal, şöyle yanıt vermişti:

"Bizim kurumsal olarak kutlanacak günler listemizde Ramazan ayı yer almıyor. Dini günlerden Şeker ve Kurban bayramları yer alıyor. Bunlar dışındaki dini günleri kurumsal olarak kutlamamız doğru değil. Bu grubun 70 yıllık tarihinde de Ramazan ayı kutlaması yer almadı. Şirket olarak dinden bağımsız bir duruşumuz var. Çok uluslu bir şirket olmaya çalışırken her dinden ve milletten de çalışanlarımız olmasını bekliyoruz. Buna benzer konuda seni daha önce de uyarmıştım. Lütfen bunu hiçbir şekilde tekrarı olmasın. Bu uyarımı da ciddiye almanı özellikle rica ediyorum."

İstifa etmişti

Öte yandan Köksal, söz konusu mailin yayılmasının ardından çalışanlara yolladığı bir e-posta ile istifa ettiğini duyurdu. Köksal yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Değerli Çalışma Arkadaşlarım, Zorlu Holding CEO'su olarak yürütmekte olduğum görevimden bugün itibarıyla istifa ettiğimi bildirmek istiyorum.

Grup şirketlerimizden Vestel CEO’su çalışma arkadaşım Ergün Güler ile iş ile ilgili yazışmalarımızın, önce sehven şirket içinde yayılması, ardından kamuoyuna yansımasıyla başlayan tartışmaların, 28 yıldır görev yaptığım Zorlu Grubu’na zarar vermemesi için bu kararı aldım.

Konunun, grubumuzun ve şahsımın inançları ve değerleriyle ilgiliymiş gibi yansıtılması, meselenin özündeki şirket içi işleyiş ve yönetim yapısı ile ilgili boyutundan uzaklaşılmasına neden olduğu için üzgünüm." (Haber Merkezi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İktidarın mengenesi öfkeyi durduramıyor

İktidarın mengenesi öfkeyi durduramıyor

Antep’te polis, mahkeme kararını tanımadı, ekmek mücadelesi veren işçilere müdahale etti. İşçi, siyasetçi, öğrenci, muhalif belediye, basın… Herkes mengenede! Cezaevinde olanların sayısı cezaevi kapasitesini 90 bin aştı. Buna rağmen hükümet daha çok insanı daha uzun süre cezaevinde tutacak yargı paketi hazırladı. Yine de tepki cezalandırılarak durdurulamıyor!

90 bin fazla: 301 bin 397 kapasiteli cezaevinde 392 bin 456 kişi kalıyor.

32 adet: 11 cezaevi yapımı sürüyor, 21 yeni cezaevi projesi hazır.

Yüzde 700: 2002’de 49 bin 512 olan mahpus sayısı yüzde 700 arttı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et