2 Mart 2025 16:34

Yaşatacağız Platformundan sahipsiz hayvanlar kanununa tepki: AYM yasayı iptal et

Yaşatacağız Platformu, sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren kanunu protesto etti. Platform üyeleri "Yaşanan katliamların sorumluları hesap verene kadar susmayacağız" dedi.

Yaşatacağız Platformundan sahipsiz hayvanlar kanununa tepki: AYM yasayı iptal et

Fotoğraf: ANKA

İstanbul - Yaşatacağız Platformu, "katliam yasası" olarak nitelendirdikleri, sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'u, Beşiktaş İskelesi önünde protesto etti.

Yapılan açıklamada, “AYM yasayı iptal et, hayvanları yaşat. Yaşanan katliamların sorumluları hesap verene kadar susmayacağız” denildi. 

Kanunun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi’nde (AYM) açılan davada 200 gündür karar verilmediğini belirten platform üyeleri, “AYM daha kaç katliam gerek yasayı durdurmana”, “Katliam yasası 200 gündür kim bilir kaç can aldı” yazılı dövizler taşıdı.

Eylemde, "Katiller içeri, hayvanlar dışarı" ve "AYM yasayı hemen iptal et" sloganları atıldı.

Platform adına hazırlanan ortak açıklamayı Sevcan Çamlıdağ okudu.

Yaratılan korku ve şiddet ortamına rağmen halkın yüzde 85’inin yasayı reddettiğini söyleyen Çamlıdağ, "Yasa diye uygulanan katliam meşru değildir. AYM yasayı iptal et, hayvanları yaşat. Yıllardır birlikte yaşadığımız mahalle komşularımız, dostlarımız, canlarımız her zaman bizim yanımızdaydı. Şimdi ise sıra bizde. Onları katliam yasanıza teslim etmeyeceğiz” dedi.

Çamlıdağ, “Toplumsal huzuru bozan ve şiddeti daha da tırmandıran örgütlü kötülük Güvenli Sokaklar Derneği derhal kapatılmalı. Gerçek çözüm kısırlaştırma, aşılatma ve yerinde yaşatmaktır” ifadelerini kullandı.

“Katliam yasasını Meclis’ten geçirdikten sonra baklava ile kutlama yapan AKP ve MHP milletvekillerinin karşısında yaşamı savunan bizler milyonlarız” diyen Çamlıdağ, “Barınamayan öğrenciler, beslenemeyen çocuklar, emekli maaşıyla geçinemeyenler, erkeklerin öldürdüğü kadınlarız” dedi. (ANKA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yüksek voltajlı teşvik

Yüksek voltajlı teşvik

Erdoğan-Şimşek programıyla emekçilerin bir ayı daha gıdaya gelen yüksek zamlar ve eriyen ücretlerle geçti. Özelleştirmelerle ihya edilen sermaye gruplarına ise sadece bir ayda ‘üretmedikleri elektrik’ için 1 milyar lira teşvik verildi. Sanayi patronları da çalıştırdıkları her kadın işçi için devletten artık daha fazla teşvik alacak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et