5 Mart 2025 13:56

"Confidente" dünya prömiyerini Berlin'de yaptı

Saadet Işıl Aksoy’un, başrolünde oynadığı ‘Confidente’ (Sırdaş) filmi Berlin Film Festivali’nde dünya prömiyerini yaptı.

Çağla Zencirci ve Guillaume Giovanetti'nin yönettiği, Türkiye-Fransa-Lüksemburg ortak yapımı film, 1990'lı yıllarda 900'lü hatlarda çalışan bir kadının gizemli bir telefon görüşmesiyle değişen hayatını konu alıyor. ‘Confidente’de genç bir adamın Saadet Işıl Aksoy'un canlandırdığı Arzu karakterini arayarak enkazda kaldığını söylemesi ve yardım istemesiyle başlayan olaylar konu alınıyor. Görüntü yönetmenliğini Eric Devin'in yaptığı filmde Erkan Kolçak Köstendil, Muhammet Uzuner, Nilgün Türksever, İlber Uygar Kaboğlu, Osman Alkaş ve Elit Andaç Çam oyuncular rol alıyor.

Global film festivallerinin kariyerinin en başından itibaren çok önemli olduğunu dile getiren Saadet Işıl Aksoy, filmin Fransa’da vizyona çıkacağını ve Paris’te de gala yapılacağını aktardı. (Kültür Servisi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Dört yılda 750 bin yeni çocuk işçi

Dört yılda 750 bin yeni çocuk işçi

Bizzat Erdoğan’ın, pandemiyi ‘üretim ve lojistik üssü olma fırsatı’ olarak işaret ettiği 2020’den bu yana ucuz emek eksenli dönüşümün çarpıcı sonuçları ortaya çıkıyor. ‘Üretim, ihracat’ gibi sloganlarla pazarlanan dönüşüm, çocuk emeğini de başta sanayi olmak üzere sermayenin hizmetine sundu. Bu dört yılda 750 bin çocuk daha resmi rakamlara işçi olarak geçti.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Gençlerin sokak eylemlerine atıfta bulunan Bahçeli, "Öğrencinin yeri okuldu, sınıftır, kütüphanedir" dedi.

Evrensel'i Takip Et