6 Mart 2025 23:24
/
Güncelleme: 23:25

Okullarımızda laik eğitim istiyoruz!

Emek Deniz ÖZEL

Çankaya/Ankara

Okullarımızda son yıllarda matematik, edebiyat, fizik gibi temel derslerin verimini arttırmak yerine zorunlu seçmeli din dersleri arttırıldı. Çoğu öğrenci bu durumdan şikayetçi. Okuldaki arkadaşlarımızla yaptıgımız sohbetlerde dini değil bilimi, ya da kendi ilgi alanlarına yönelik seçmeli dersleri görmeyi daha çok istediklerini söylüyorlar. Hatta bazı okullarda zorla namaz kıldırılıp Kur’an okutulduğunu da söylüyorlar. Sınıftakiler yapmak istemediklerini söylediklerindeyse hocalar öğrencileri dersten bırakmakla tehdit ediyor. Bu da bize okullara atanan öğretmenlerin özenle seçildiği ve bir politikayı örgütlemek üzere kadro değişikliğiyle göreve geldiğini gösteriyor.

Zorunlu dini eğitime karşı ne yapacağız?

Lise hayatımızla ilgili kararların yeni şekillenmeye başladığı ve bazen de verildiği bir dönemken bizi ilgi alanlarımıza yönlendirmek yerine din ders baskılamalarını kabul etmiyoruz. Bu sıkıntıları çözebilmek için birlik olup hareket etmeye ihtiyacımız var.

EVRENSEL'İNMANŞETİ

101 milyarlık gasp

101 milyarlık gasp

Enflasyonla mücadele adı altında uygulanan Erdoğan-Şimşek programı, enflasyonu düşürmüyor ama ücret ve maaşları acımasızca ezmeye devam ediyor. DİSK-AR’ın araştırmasına göre sadece iki aylık enflasyon nedeniyle işçilerin, memurların ve emeklilerin cebinden en az 101 milyar lira çalındı. “Enflasyonun nedeni ücret zamları” yalanının foyası da açığa çıktı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek imzasıyla taşıt alım satımı hariç ülkedeki tüm alım satım işlemlerinde dövizle ödemenin önü açıldı.

Evrensel'i Takip Et