7 Mart 2025 14:20

DİSK’li kadınlardan Bursa'da 8 Mart kutlaması: Eşitlik, özgürlük ve adalet için sesimizi yükseltiyoruz

Bursa’da DİSK üyesi kadınlar "kadın grevi" adıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada; “Eşitlik, özgürlük ve adalet için sesimizi yükseltiyoruz” denildi.

Bursa’da DİSK üyesi kadınlar Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde bir araya gelerek eşit işe eşit ücret şiarıyla "kadın grevi" adında basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamayı Fatmanur Kır okudu.

Toplumun yarısını oluşturan biz kadınlar toplumsal hayatın bütününde eşitsizlik ve ayrımcılığa maruz kaldığını vurgulayan Kır, “Toplumsal cinsiyet eşitsizliği, kadın cinayetleri, hayat pahalılığı ve kadın yoksulluğu durdurulamaz seviyelere çıkıyor, kadın işsizliği katlanıyor artıyor. 2025 yılında asgari ücreti hâlâ tek kişi üzerinden hesaplayan siyasal iktidar bu yılı "aile yılı" ilan ederek bir kez daha emeğimizi karşılıksız bırakacak, bizi eve hapsedecek, yoksul bırakacak, şiddete açık hale getirecek politikalara olan ısrarından vazgeçmedi. Kadına yönelik şiddete karşı cezasızlık politikalarına, eşitsizliklere ve ayrımcılıklara karşı mücadele etmekten vazgeçmeyeceğimizi buradan bir kez daha ilan ediyoruz” dedi.

“Eşitlik, özgürlük ve adalet için sesimizi yükseltiyoruz”

DİSK Bursa 8 Mart açıklaması

Fotoğraf: Evrensel

Eşit işe eşit ücret, kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddete karşı mücadele, İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanması, ILO'nun 190 sayılı Sözleşmesi'nin onaylanması ve bakım yükünü kadınların üzerinden alacak kamusal sosyal politikaların hayata geçirilmesi için mücadeleyi yükselttiklerini ifade eden Kır, “Biz kadınlar, 8 Mart'a giderken hayat pahalılığına, düşük ücretlere, güvencesiz istihdam politikalarına karşı itiraz sesimizi yükseltiyoruz. Hem çalışma hayatında hem de görünmeyen ev içi emeğimizdeki eşitsizliklere, güvencesizliğe, baskılara, şiddet ve tacize karşı birlikte duruyoruz. Haklarımızı savunuyor, eşitlik, özgürlük ve adalet için sesimizi yükseltiyoruz! Kazanılmış haklarımıza saldıranlara karşı eşitlik, özgürlük ve adalet taleplerimizle yaşamı durduruyoruz” dedi. (Evrensel)

İL İL 8 MART EYLEMLERİ

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Dört yılda 750 bin yeni çocuk işçi

Dört yılda 750 bin yeni çocuk işçi

Bizzat Erdoğan’ın, pandemiyi ‘üretim ve lojistik üssü olma fırsatı’ olarak işaret ettiği 2020’den bu yana ucuz emek eksenli dönüşümün çarpıcı sonuçları ortaya çıkıyor. ‘Üretim, ihracat’ gibi sloganlarla pazarlanan dönüşüm, çocuk emeğini de başta sanayi olmak üzere sermayenin hizmetine sundu. Bu dört yılda 750 bin çocuk daha resmi rakamlara işçi olarak geçti.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Gençlerin sokak eylemlerine atıfta bulunan Bahçeli, "Öğrencinin yeri okuldu, sınıftır, kütüphanedir" dedi.

Evrensel'i Takip Et