10 Mart 2025 05:46

Newroz'un bu yılki şiarı: “Özgürlük İçin Demokratik Toplum"

Newroz Bayramı, bu yıl en az 89 merkezi yerde kutlanacak. Kutlamalar, 11 Mart'ta Diyarbakır ve İstanbul'da açıklanacak deklarasyonla başlayacak. Daha sonra 12 Mart'ta Diyarbakır’ın Lice ilçesinde ilk Newroz ateşi yakılacak.

Kutlamaların bu yılki şiarı da belli oldu. Newroz Tertip Komitesi, bu yılki şiarı “Özgürlük İçin Demokratik Toplum Newrozu" (Rêbertiya Azad Civaka Demokratîk) olarak belirledi. (Haber Merkezi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İmamoğlu çıksa da mitingler sürecek
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Evrensel’e konuştu:

İmamoğlu çıksa da mitingler sürecek

19 Mart’ta, İstanbul Belediyesini hedef alan operasyonların ardından başta gençlik olmak üzere toplumun birçok kesiminden gelen itirazlar ülkeyi sarsarken, iktidarın yargı yoluyla siyaseti düzenleme planlarını da büyük oranda akamete uğrattı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le şimdiye dek yaşananları ve önümüzdeki döneme ilişkin planlarını konuştuk

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Erdoğan AFAD'la yaptığı deprem toplantısında "Deprem uzmanlarıyla görüşün, farklı fikirleri de dahil edin" demiş.

Evrensel'i Takip Et