Abdullah Öcalan'ın avukatlarından İmralı başvurusu
Asrın Hukuk Bürosu avukatları, müvekkilleri Abdullah Öcalan ile görüşmek için başsavcılık ve cezaevi müdürlüğüne başvuruda bulundu.

Fotoğraf: MA
İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinde tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan'ın avukatları yeni bir başvuru yaptı.
Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Raziye Öztürk, Rezan Sarıca, Mazlum Dinç ve Faik Özgür Erol, müvekkilleri Abdullah Öcalan ile görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne başvuruda bulundu. Mezopotamya Ajansının aktardığına göre avukatlar ayrıca İmralı'daki diğer müvekkilleri Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş için de görüşme başvurusunda bulundu.
Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Özgür Faik Erol, İmralı'da 27 Şubat'ta Abdullah Öcalan, Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş ile yapılan görüşmeye katılmıştı. Avukatlar Rezan Sarıca ve Newroz Uysal Aslan son olarak 7 Ağustos 2019'da İmralı'ya giderek Abdullah Öcalan ile görüşme gerçekleştirmişti.
Avukatların Öcalan, Konar, Yıldırım ve Aktaş için yaptıkları görüşme başvurularının çoğuna yanıt verilmiyor. Bursa İnfaz Hakimliği tarafından verilen yanıtlarda ise "disiplin cezaları" gerekçe gösterilerek avukat görüşleri 6 aylık periyotlarla yasaklanıyor. (Politika Servisi)
Evrensel'i Takip Et