12 Mart 2025 09:38
/
Güncelleme: 09:52

Kocaeli'de Suriye'de yaşanan Alevi katliamı kınandı: “Alevilere yönelik açık bir soykırım teşebbüsüdür”

Kocaeli — Suriye'de yaşanan Alevi katliamlarına ilişkin Kocaeli Emek ve Demokrasi Platformu ile Alevi kurumları ortak açıklama gerçekleştirdi. 

İzmit İnsan Hakları Parkı'nda yapılan açıklamada konuşan Kocaeli Barosu Başkanı Caner Karakadılar, "Suriye'de cihatçı örgütler tarafından alevi toplumuna ve diğer inanç gruplarına yapılan saldırılar, medyaya yansıyan işkence ve yağma görüntüleri başta yaşam hakkı olmak üzere temel insan haklarını hedef almaktadır. Uluslararası hukuk normları sivil halkın korunmasını zorunlu kılmaktadır. Ortadoğu coğrafyasının içinde bulunduğu kan ve şiddet sarmalı hepimizin ortak meselesidir. Dün Gazze'de yaşananların ardından bugün Suriye'de yaşananlara sessiz kalamayız. Uluslararası toplum bu saldırılara sessiz kalmamalı, kınamakla yetinmeyip etkili ve somut adımlar atması gerekmektedir" dedi.

“Katliamın faillerini saklamayın”

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Birol Sağlam ise yaptığı açıklamada, Suriye'de cihatçı çetelerin petrol ve doğalgaz hırsı uğruna Körfez ve Barı ülkeleri tarafından uzun süredir beslendiğini belirtti.

Sağlam, "Bugün bile bu katil sürüleri, aynı odaklar tarafından ‘ılımlı muhalif’ gibi gösterilmeye devam etmektedir. Biz buradan, Kocaeli'nden haykırıyoruz: Colani de onun sözde yönetimi de onları destekleyenler de bu katliamın asli failidir. Aleviler bu katillere, soykırımcılara, zalimlere karşı susmayacaktır. Herkese çağrımızdır: Yaşanan bu zulmü asla onaylamayın, bu zulme asla boyun eğmeyin. Şiddeti ve masum insanların ölümünü görmezden gelmeyin. Katledilen insanların sesi olun. Colani'yi ve onun katil çetelerini meşrulaştırmayın. Onu ‘barış elçisi’ gibi göstermek hem bu zulmü aklamak hem de bu zulme ortak olmaktır. Zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır. Bizler tarih boyunca zulme karşı direnen bir halkız. Bugün Suriye'de yaşananlar bir iç savaş değil, Alevilere yönelik açık bir soykırım teşebbüsüdür. Kimse bu gerçeği çarpıtamaz. Tüm ilgililere ve uluslararası kurumlara sesleniyoruz: Bu katliamın faillerini saklamayın! İsimlerini açıkça dile getirin. Saldırıları gerçekleştiren çeteleri aklamayın, meşrulaştırmayın" dedi. (Evrensel)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Metal tokat

Metal tokat

Renault işçileri, yaşadıkları sorunlar karşısında patronların yanında duran şube yönetimine karşı harekete geçti: Delege sayısının 3 katı aday çıktı, seçimlere katılım rekoru kırıldı, şubenin belirlediği adaylar geride kaldı. 200 bin metal işçisini ilgilendiren MESS grup sözleşmesi öncesi Metal Fırtına’nın amiral gemisi Renault’da yapılan seçimler sendikal bürokrasiye tokat oldu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
12 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et