12 Mart 2025 10:38

Meclis’e “İklim Kanunu Teklifi’ni boykot etme çağrısı: Teklif iklimi korumayı değil değiştirmeyi hedefliyor

12 çevre örgütü Meclis'te görüşmelerine devam edilen “İklim Kanun Teklifi”nin boykot edilmesi için çağrı yaptı. Çağrı metninde teklifin iklimi korumayı değil değiştirmeyi hedeflediği vurgulandı.

Meclis’e “İklim Kanunu Teklifi’ni boykot etme çağrısı: Teklif iklimi korumayı değil değiştirmeyi hedefliyor

Fotoğraf: ANKA

Ankara – 12 çevre örgütü siyasi partilere “İklim Kanun Teklifi’ni boykot etme çağrısı yaptı. Çağrı metninde teklifin yabancı ve yerli sermaye gruplarının öneri ve yönlendirmesi ile hazırlandığı belirtilerek teklifin iklimi korumayı değil değiştirmeyi hedeflediği vurgulandı.

“Kanun Teklifinde geleceğimize göz dikenlerin parmak izi var”

12 çevre örgütü tarafından yapılan çağrı şöyle;

"İçinde bilim olmayan, toplum olmayan, doğa olmayan bir teklif iklim kanunu olabilir mi? Kömür, petrol ve gaz tüketimine kısıtlama getirmeyen, hatta teşvik eden, asfalt ve beton politikalara ömür katan bir teklif iklim kanunu olabilir mi? Hiçbir hedefi olmayan, bilimsel gerçekliği yok sayarak iklimi değiştirenlerin maddi çıkarını sürdüren, onların iklim değişikliğinden kâr etmesini amaçlayan bir kanun iklim kanunu olabilir mi? Kanun Teklifinde geleceğimize göz dikenlerin parmak izi var!"

Çağrıya imza atan kurumlar

Sosyal Haklar Derneği, 350 Ankara, Anıtpark Forum, Fulya Mahallesi Komşu Dayanışma Ağı, Burgazada Orman Gönüllüleri Platformu, Bartın Platformu, Bartın Eğitim ve Kültür Derneği, Şahintepe Barınma Hakkı Meclisi, Adalet Dayanışması, İmrahor Yavuz Selim Barınma Hakkı Meclisi, Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Barınma  Hakkı Meclis ve Halkevleri Ekoloji Çalışma Grubu (Haber Merkezi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Dört yılda 750 bin yeni çocuk işçi

Dört yılda 750 bin yeni çocuk işçi

Bizzat Erdoğan’ın, pandemiyi ‘üretim ve lojistik üssü olma fırsatı’ olarak işaret ettiği 2020’den bu yana ucuz emek eksenli dönüşümün çarpıcı sonuçları ortaya çıkıyor. ‘Üretim, ihracat’ gibi sloganlarla pazarlanan dönüşüm, çocuk emeğini de başta sanayi olmak üzere sermayenin hizmetine sundu. Bu dört yılda 750 bin çocuk daha resmi rakamlara işçi olarak geçti.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Gençlerin sokak eylemlerine atıfta bulunan Bahçeli, "Öğrencinin yeri okuldu, sınıftır, kütüphanedir" dedi.

Evrensel'i Takip Et