ODTÜ yönetiminden İsrail'e petrol taşıyan SOCAR'la işbirliği!
ODTÜ, İsrail'e petrol sağlayan SOCAR'la Enerji Konferansı düzenledi. ODTÜ yönetimi, SOCAR Türkiye ile enerji alanında işbirliği yaptığunu duyurdu.

Fotoğraf: ODTÜ
Ankara — ODTÜ yönetimi, İsrail'e petrol sağlayan SOCAR'la Enerji Konferansı düzenledi. ODTÜ yönetimi, SOCAR Türkiye ile enerji alanında kamu personeline yönelik bir sertifika programı başlatmak amacıyla işbirliği yaptıklarını duyururken, yapılan açıklamada, "Enerji dönüşümünü şekillendirmek için birlikte çalışmaya devam edeceğiz" denildi.
ODTÜ'de İsrail'e petrol sevkiyatı yapan SOCAR ile ortak Enerji Konferansı düzenlendi. ODTÜ yönetiminin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Enerji sadece bugünün değil, yarının da en kritik meselelerinden biri. Bu yüzden akademiyi, kamu ve özel sektör temsilcilerini bir araya getirerek küresel ve bölgesel gelişmeleri masaya yatırmak büyük bir değer taşıyor. Konferansta, SOCAR Türkiye CEO'su Elchin Ibadov, Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dr. Rashad Mammadov ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu'nun değerli katkılarıyla, Azerbaycan-Türkiye enerji ortaklığından sürdürülebilirliğe, yenilenebilir enerjiden inovatif çözümlere kadar geniş bir yelpazede değerlendirmeler yapıldı" ifadelerine yer verildi.
'Birlikte çalışmaya devam edeceğiz'
ODTÜ yönetiminin, SOCAR Türkiye ile enerji alanında kamu personeline yönelik bir sertifika programı başlatmak için çalışmalara başladıklarını duyurduğu açıklamada, "Amacımız, enerji sektöründe uzmanlaşmak isteyenlere hem akademik hem de sektörel bilgiyi en iyi şekilde sunmak. Enerji dönüşümünü şekillendirmek için birlikte çalışmaya devam edeceğiz" denildi.
'ODTÜ katliama ortak ediliyor'
ODTÜ Emek Gençliği tarafından yapılan açıklamada, "Emperyalistlerin bölgedeki karakolu rolünü üstlenen İsrail'in enerji garantörlüğünü Türkiye'nin sermayedarları da üstleniyor. Filistin'de binleri katleden ve diğer bölge halklarını savaşın içine çeken bu işbirliğine AKP'nin ODTÜ'deki temsilcisi Yozgatlıgil de açıkça dahil oluyor. SOCAR'la yapılan "enerji ortaklığı", Filistin'deki işgalin ve katliamın; Filistin halkının çektiği acıların ve maruz kaldığı baskının da desteklenmesi anlamına geliyor. Bizler, Yozgatlıgil'in tek adam iktidarının politikaları doğrultusunda ODTÜ'yü katliama ortak ederek şirketleştirme çabasını görüyoruz. Bizlerin eğitimine ayrılması gereken bütçe ile İsrail'le işbirliği defalarca tespit edilen SOCAR'la konferans yapılmasını ve bu ortaklığı kampüsümüzde kabul etmiyoruz" denildi.
Açıklamada, "Ağzını her açtığında "antiemperyalist mücadele" diyen Erdoğan'ın, onun atadığı rektörün ve bu ortaklığın karşısında ancak söz hakkının biz öğrencilerde olması ile durabileceğimizi biliyoruz. Üniversitelerde söz hakkının sermayede değil bizde olması için tüm sıra arkadaşlarımızı mücadelemizi büyütmeye çağırıyoruz" denildi. (Evrensel)
Evrensel'i Takip Et