14 Mart Tıp Bayramı: Sağlık emekçileri iş bırakarak uyardı
Sağlık emekçileri, sağlıkta şiddete, 5 dakikada 1 muayene dayatmasına, özlük haklarının gerilemesine, sağlıka türeyen çetelere ve çöken sağlık sistemine karşı 14 Mart Tıp Bayramı’nda iş bıraktı.

Fotoğraf: Evrensel
İstanbul – Hekimler ve sağlık emekçileri, artan sağlıkta şiddete, 5 dakikada 1 muayene dayatmasına, özlük haklarının gerilemesine, sağlık alanında türeyen çetelere ve çöken sağlık sistemine karşı 14 Mart Tıp Bayramı’nda iş bıraktı. Herkes için nitelikli, ücretsiz ve eşit bir sağlık sistemi isteyen sağlık emekçileri “Başka Bir Sağlık Sistemi Mümkün” dedi.
İstanbul’da da Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan sağlık emekçileri iş bırakarak poliklinikler önünde toplandı.
Burada yapılan açıklamada sağlık emekçileri "Bizler de bugün bayram kutlamak isterdik ama sorunlarımız gün geçtikçe katmeleniyor. Bu sistem bizim de halkın da yararına değil" dedi.
İş bırakma eylemlerine dair tüm haberleri buradan okuyabilirsiniz. (Evrensel)
Evrensel'i Takip Et